פלאפל מתכון מהיר + מתכון לפיתות מושלמות
שרי שטרנברג והמטבח הקסום משתפים אותנו ב-2 מתכונים לפלאפל מהיר + מתכון לפיתות ביתיות מושלמות.
מתכון לפלאפל של שרי שטרנברג:
מתכון לכדורי פלאפל/ שרי שטרנברג
500 גרם חומוס יבש שעבר השרייה של לילה
חבילת כוסברה (ללא הגבעולים הגסים)
חבילת פטרוזיליה
1-2 פלפל ירוק חריף
6 שיני שום
1 גמבה
1 בצל גדול
3 פרוסות לחם רטוב וסחוט
כפית וחצי כמון (אפשרי להוסיף או להפחית לפי הטעם)
כפית וחצי מלח
כפית סודה לשתיה
מעט פלפל שחור
מומלץ מאוד לטחון הכל במטחנת בשר.
אם אין, לטחון במעבד מזון את הירק, להוסיף את החומוס והתבלינים ולטחון בפולסים ומידי פעם לערבב עם כף כדי שיהיה אחיד.
הרעיון הוא לטחון לעיסה מעט גסה ולא למרקם משחתי.
לשים במקרר למנוחה של שעה.
ליצור כדורים ולטגן בשמן עמוק.
כמה המלצות שלי:
לטעום את העיסה לאחר הטחינה ולתקן תיבול במידת הצורך.
העיסה צריכה להיות רטובה (לא נוזלית!!)
להוציא את הכדורים למסננת ולא לנייר מגבת! ולאכול אותם בסמוך לטיגון.
תכינו את כל התוספות ורק לבסוף תטגנו את הכדורים.
מתכון לפיתות מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
פלאפל ביתי – מתכון מושלם
מתכון לפלאפל ביתי + פיתות ביתיותפלאפל מתכון אסלי
מתכון עם סרטון של פלאפל מהיר של המטבח הקסום:
מתכון לפיתות במחבת/ שרי שטרנברג
קילו קמח
כף וחצי שמרים יבשים
כף סוכר
3 כפיות מלח
600 מ"ל מים
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר לשים קמח, שמרים, סוכר ולערבב.
להוסיף מים וללוש עד שמתקבל בצק, להוסיף את המלח וללוש 5 דק.
לכסות ולהתפיח 40 דק.
ליצור כדורים במשקל 80 גרם כל אחד ולהניח על שיש מקומח היטב (אני מקמחת עם מסננת של אבקת סוכר)
לכסות במגבת לחה.
לחמם מחבת איכותית ללא שמן!
להתחיל עם הכדור הראשון שעשינו, לפתוח עם מערוך לצורה עגולה בגודל פיתה, עם הידיים מעבירים את הבצק המרודד מיד ליד כדי לפתוח עוד טיפה ולנער קצת את הקמח.
מניחים במחבת מחוממת, אחרי חצי דקה נהפוך. הפיתה עדיין לא תתנפח, כל חצי דקה בערך נהפוך עד שהפיתה מתנפחת ואז היא מוכנה.
להוציא למגש מרופד בנייר מגבת, מכסים בנייר מגבת נוסף ומעל מגבת נקייה.
חשוב לשים לב לחום של המחבת, אם הפיתה נשרפת מעט, החום מידי גבוה.
הפיתות נשמרות טריות רק לאותו יום!
אם לא אוכלים באותו יום, לסגור היטב בשקית ולהקפיא.