ממרח פלפלים קלויים מתכון נדיר
ברק סבח משתף אותנו במתכון מושלם של ממרח פלפלים קלויים.
מצרכים:
6 פלפלים
3 שיני שום קצוצות
חצי כוס שמן זית
חצי כפית שטוחה פלפל לבן
חצי כפית מלח
כפית כמון
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
ממרח חצילים בטעם כבד
ממרח פסטו ביתי בדיוק כמו באיטליה
לימון כבוש מתכון מנצח
מתכון נוסף של רוטב פלפלים קלויים של שופרסל:
אופן הכנה:
1. קולים את הפלפלים עד להשחרה של הפלפלים(ניתן על אש גלויה או בתנור על חום גבוה)
2. לאחר שהפלפלים השחירו מכניסים לשקית פלסטיק (אפשר גם להכניס לסיר ולכסות עם מכסה) וסוגרים את השקית היטב ומשאירים בצד למשך חצי שעה.
3. לאחר חצי שעה מקלפים את קליפת הפלפלים,מסירים גרעינים וחותכים לרצועות או קוביות.
4. מחממים מחבת עם שמן זית,מוסיפים את רצועות הפלפלים,לאחר מכן את השום הכתוש,פלפל לבן,מלח,כמון ומטגנים תוך כדי ערבוב (2-3 דקות) ואז מוסיפים מים עד כדי כיסוי ומבשלים למשך עד לאידוי כל המים(חשוב לערבב מדי פעם על מנת למנות הדבקות למחבת).
5. לאחר אידוי המים,שמים בצד עד אשר הפלפלים מתקררים וטוחנים בבלנדר עד לקבלת מחית חלקה,טועמים ומתקנים טעמים לפי הטעם האישי.