עוגת גבינה מתכון מטורף
מאיה פפיסמדוב משתפת אותנו במתכון לעוגת גבינה מתכון מטורף
מצרכים
5 ביצים ( L – מופרדות, בטמפרטורת החדר)
¾ כוס סוכר
4 חבילות גבינה לבנה 5% / 9% (1 קילו)
2 כפות קורנפלור
2 כפות קמח
¼ כוס כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
גרידת לימון (מחצי לימון)
אופן ההכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים
עוגת גבינה פיסטוק מתכון של פעם בחיים
עוגת גבינה מטריפה קלילה להכנה
עוגת גבינה דיאטטית מתכון מוצלח במיוחד
עוגת גבינה חן במטבח
אופן הכנה
1. נקציף את החלבונים, ואז נוסיף את הסוכר בהדרגה ונמשיך להקציף עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה מדי.
2. בקערה נפרדת, נערבב היטב את החלמונים, הגבינה, הקורנפלור, הקמח, 1/4 כוס סוכר, סוכר וניל, אינסטנט פודינג, וגרידת לימון יחד.
3. נוסיף בהדרגה את קצף הביצים לתערובת הגבינה (אפשר בשלוש פעמים) בתנועות קיפול.
4. נרפד את התבנית שלנו ברצועות נייר אפייה ליצירת דפנות גבוהות מהתבנית ונשמן היטב.
5. נניח תבנית עם מים חמים בתחתית התנור.
6. לצקת את הבלילה לתבנית ונאפה תחילה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך רבע שעה.
7. לאחר רב שעה נוציא, נעביר סכין בדפנות ונמשיך באפייה בחום של 160 מעלות עוד כשעה.
8. בתום האפייה רצוי להשאיר את העוגה עוד כשעה בתנור מבלי לפתוח את הדלת.
עוגת גבינה אפויה קרין גורן