5 תבשילים חמים וממכרים לחורף קר המיוחד
שקר בחוץ אין כמו תבשיל חם,לכן קבלו 5 מתכונים של תבשילים שמתאימים לימים סוערים במיוחד.
תבשיל חצילים ברוטב עגבניות של מלי מאירוב:
מצרכים:
1 חציל (לחתוך לעיגולים)
¼ כוס שמן
½ גמבה אדומה (או פלפל שושקה)
½ פלפל (חריף)
2 שיני שום (חתוך)
400 גרם קופסת עגבניות (חתוכות דק או מרוסקות)
מלח
אופן הכנה מופיע בהמשך
3 מתכונים נוספים של תבשילים:
מנזלה -תבשיל דרוזי של חצילים וחומוס ברוטב עגבניות
תבשיל קציצות עם גרגירי חומוס
תבשיל פרגיות ואורז בסיר אחד
מתכון חמישי:
תבשיל בקר הונגרי (גולאש) של המטבח של אלינה:
אופן הכנה תבשיל חצילים:
אופן הכנה:
1. במחבת עם רבע כוס שמן נטגן חצי גמבה אדומה או פלפל שושקה חתוך, נוסיף למחבת חצי פלפל חריף, שני שיני שום חתוך ונערבב שלא ישרף
2. נוסיף למחבת קופסת עגבניות חתוכות דק או מרוסקות עם מעט מלח
3. נבשל כמה דקות על אש נמוכה – נטעם ונתקן תיבול.
4. נחתוך חציל לעיגולים ונניח במסננת עם מלח שעה.
5. נייבש עם מסננת, ונטגן בשמן.
6. נניח את החציל המטוגן על העגבניות ונכניס לתנור מחומם 200 מעלות לרבע שעה