חזה עוף ממולא בשר מתכון של פעם בחיים
איטל משתפת אותנו במתכון מושלם של חזה עוף ממולא בבשר.
מצרכים:
5 פרוסות חזה עוף (דקים וגדולים ומופשרים)
300 גרם בשר בקר טחון
1 צרור פטרוזיליה (קצוצה ללא גבעולים)
1 בצל
¼ כוס סולת
מלח (לפי הטעם)
פלפל שחור (לפי הטעם)
קורט בהרט
מעט שומשום
לרוטב:
קורט פפריקה
מלח
פלפל שחור
1 כף סילאן
1 כף טריאקי
מעט שמן זית
גריל עוף (או תבלין על האש)
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
חזה עוף מוקפץ עם אורז מתכון שילדים יטרפו
חזה עוף במילוי בשר טחון (פופייט)
חזה עוף ממולא בירקות מוקפצים (פופייט) של השף מאיר דוד
מתכון נוסף של גלילות חזה עוף ממולאות בבשר של נטלי דאנה:
אופן הכנה:
1. טוחנים את הבצל ואת הפטרוזיליה הקצוצה ואז מטגנים קלות עם ספריי שמן עד להזהבה. אחרי זאת מוסיפים את המלח פלפל שחור וקורט בהרט.
2. שופכים את התערובת לבשר הטחון ומוסיפים רבע כוס סולת לא מבושלת, ואז מערבבים היטב ומקררים מעט. שמים על השניצל כל פעם קצת ומגלגלים
3. שמים בתבנית עם נייר אפייה ומפזרים מעט שומשום, וכך מסדרים את כל היחידות.
4. בינתיים מכינים את הרוטב – בקערה קטנה שמים קורט פפריקה עם מלח, פלפל שחור, כף סילאן, כף טריאקי, מעט שמן זית, גריל עוף או תבלין על האש, ומערבבים.
5. טובלים כל חזה עוף בקערה ושמים בתבנית
6. מכניסים לתנור ללא נייר כסף על חום של 180 מעלות עד להזהבה, בערך 20 דקות.