מתכון לשטרודל תפוחים וקינמון פשוט מושלם
אסנת אילוז משתפת אותנו במתכון פשוט מושלם של שטרודל תפוחים וקינמון.
מצרכים:
1 חבילה בצק עלים
40 גרם חמאה
4 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות
5 כפות שמנת מתוקה (אפשר שמנת צמחית)
4 כפות סוכר חום
1 כפית קינמון (אפשר בלי)
צימוקים (לא חובה)
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
שטרודל תפוחים מבצק עלים ב-5 דקות
שטרודל תפוחים וינאי מושלם
שטרודל גבינה וצימוקים של תומר תומס
מתכון נוסף של שטרודל תפוחים של ליהי קרויץ בקלי קלות:
אופן הכנה:
1. בסיר על אש נמוכה נמיס את החמאה וסוכר עד להמסה אחידה.
2. לאחר מכן נוסיף את התפוחים ונערבב יחד למשך 2-3 דקות.
3. נוסיף את השמנת מתוקה והקינמון ונערבב למשך עוד 5 דקות בערך. אחרי זאת נסיר מהאש ונצנן.
4. נפרוס את הבצק עלים ונחתוך למלבנים שווים.
5. על כל מלבן באמצע, נניח תפוחים בלי רוטב! לכל אורכו נקפל את הבצק ונמרח את הרוטב שנשאר
6. נכניס לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 25-30 דקות.
7. נצנן ונפזר אבקת סוכר.