חיפוש

עוגת תפוחים מעלפת – מתכון נדיר

עוגת תפוחים מעלפת

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

3.5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

עוגת תפוחים מעלפת – מתכון נדיר

עוגת תפוחים מעלפת של ליל בן דוד בדש.

תשכחו מכל עוגות התפוחים שניסיתן להכין עד היום.המתכון הזה מעבר לכך שהוא פשוט להכנה,העוגת המתקבלת היא פשוט מעלפת והריחות שיתפשטו בבית יהיו כאלה שיגרמו לשכנים לדפוק לכם בדלת. חשוב להוציא את הביצים לפני ההכנה ולהביא לטמפרטורת החדר.מומלץ לחתוך את התפוחים לקוביות לא קטנות מדיי אך בהחלט ניתן לחתוך לפרוסות.

מבחינת תפוחים,מומלץ להשתמש בתפוח עץ גרנד סמיט המכונה גם תפוח סמיט או תפוח גראנד אותו תפוח ירוק חמצמץ המתאים במיוחד לאפיה בתנור.אם תשתמשו בתפוחים אחרים ,התפוחים יתפרקו בתנור בזמן האפיה ויהפכו למעין רוטב תפוחים,לעומת זאת קוביות בינוניות של תפוח גראנד סמית לא יתפרקו באפיה מאחר ותפוח סמית מותאם לאפיה בתנור.

כמוכן מומלץ להגיש את העוגה עם כדור של גלידה וניל בקיץ אך זה לא חובה.
את אבקת הסוכר מפזרים רק לאחר שהעוגה התקררה לחלוטין.

מצרכים:

לתפוחים:
5-6 תפוחים (חתוכים לקוביות ואפשר גם לפרוסות)
1 כפית קינמון (גדושה)
2 כפות סוכר לבן
1 כף סוכר חום
לעוגה:
4 ביצים
½ כוס סוכר לבן
½ כוס סוכר חום
½ כוס מים
1 כוס שמן
1 כפית גדושה קינמון
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
½ כפית אבקת סודה לשתיה
2 ¼ כוסות קמח
אופן הכנה מופיע בהמשך

מתכונים נוספים:

עוגת תפוחים עם קראמבל מתכון שתמיד מצליח
עוגת תפוחים בחושה מושלמת
עוגת תפוחים מבצק פילו מתכון קל

מתכון נוסף של עוגת תפוחים של פשוט וטעים עם מיכל:

אופן הכנה:

1. חותכים את התפוחים לקוביות או פרוסות דקות ושמים בקערה. על התפוחים שמים שים כפית גדושה קינמון, 2 כפות סוכר לבן , כף סוכר חום ומערבבים היטב.
2. את כל המצרכים לעוגה מערבבים יחד היטב עד שמגיעים למרקם חלק ללא גושים.
3. מוסיפים את התפוחים שהכנו עם הסוכר והקינמון , משמנים את התבנית ושופכים את הבלילה לתבנית, ואפשר לסדר מעל תפוחים פרוסים דק.
4. מכניסים לאפייה בתנור שחומם ל-160 מעלות בערך חצי שעה עד שקיסם יוצא יבש.
לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות