חיפוש

עוגת גבינה נוטלה מתכון נדיר

עוגת גבינה נוטלה מושלמת

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

עוגת גבינה נוטלה מתכון נדיר

עוגת גבינה נוטלה מושלמת של ריקי כהן ונדראץ'

מצרכים:

לבסיס:
20 בישקוטים (לשונות חתול)
4 כפות חלב
3 כפות ליקר שקדים או ליקר אחר שאוהבים למשל ליקר קפה (שוקולד, בייליס)
למלית:
4 כפות מים
14 גר' ג'לטין
250 גר' גבינת ריקוטה או "טוב טעם" (5% או 9%)
500 גר' מסקרפונה בטמפ" החדר
½ כוס אבקת סוכר (60 גרם)
50 גר' שוקולד מריר מומס
4 כפות גדושות ממרח קקאו-אגוזים (כמו למשל נוטלה)
2 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה (200 מ"ל למיכל)
לעיטור:
שוקולד מריר מגורד.
אופן הכנה מופיע בהמשך

מתכונים נוספים:

עוגת גבינה ללא אפיה ב-10 דקות מתכון מהסרטים
עוגת גבינה שמרים מתכון נדיר
עוגת טירמיסו מדהימה ללא ביצים

מתכון נוסף של עוגת גבינה נוטלה:

אופן הכנה:

1. מרפדים את התבנית בנייר אפייה,את הבישקוטים חוצים באלכסון לאורכם ומסדרים בתחתית , מקצרים וחותכים לפי צורך, כשהצד עם הסוכר כלפי מטה. מערבבים חלב וליקר ומברישים את הבישקוטים.
2. את הג'לטין מערבבים עם המים בקערית לריכוך.
3. בקערה שמים את שתי סוגי הגבינות ואבקת הסוכר ומקציפים כ 5 דקות לתערובת חלקה. מחממים את הג'לטין (לפי הוראות ההכנה על החב') ומוסיפים בזרם דק לגבינות תוך כדי הקצפה.
4. מחלקים את תערובת הגבינות לשתי קערות. לקערה אחת מוסיפים את השוקולד המומס וממרח הנוטלה וטורפים היטב לתערובת אחידה.
5. מקציפים את 2 מיכלי השמנת לקצפת יציבה , מחלקים לשתי הקערות ומקפלים כל תערובת עם השמנת.
6. מניחים מעל תחתית הבישקוטים כחצי מתערובת הגבינה-נוטלה ומיישרים. באמצע עורמים כ 3-4 כפות מהתערובת הגבינה. מניחים סביב שוב כפות של שארית תערובת שוקולד . את הרווחים שנותרו ממלאים בתערובת הבהירה. מיישרים את המלית או "מסלסלים" קצת את התערובות לקישוט.
7. מקררים למשך הלילה.
(אפשר פשוט להניח ערימות לסירוגין של התערובות)
לפני ההגשה: מעטרים בשבבי שוקולד .
לשוקולד מגורר: משתמשים בקוביות שוקולד עבות, מניחים קודם כעשר דקות את השוקולד וצלחת במקפיא. מגרדים עם קולפן של תפו"א על הצלחת המקוררת ומפזרים מעל העוגה.
או בפומפיה לשבבים קטנים יותר.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות