סושי נדיר
נטשה ויינר משתפת אותנו במתכון לסושי נדיר
מצרכים:
אורז לסושי 1 כוס
1 3/4 כוסות מים רותחים
חומץ
דג טונה מקופסא לערבב עם מיונז
אצות
ירקות (גזר, מלפפון, אבוקדו, בצל ירוק, עירית, בטטה)
הכנת החומץ
1 כף סוכר
2כפות חומץ
1 כפית מלח
זוהי כמות ל1 כוס אורז
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
סושי מתכון קל
סושי שוקולד וקוקוס מהיר
סיר אורז חשמלי "יונדאי"
חן במטבח משתפת אותנו במתכון נוסף לסושי:
אופן הכנה:
1. הכנת האורז.
2. ראשית יש לשטוף את האורז היטב מכל הג'יפה שהייתה על הידיים של מי שקטף אותו, ותאמינו לי הייתה לו טונה של ג'יפה על הידיים כי ייקחו איזה 2-3 דקות מתחת לזרם של המים עד שכבר לא יצא לבן מהאורז. יש לבשל את האורז סה"כ 20 דקות. .
3. הכנת החומץ.
4. מוצאים סיר קטן, או אפילו פינג'אן, זורקים פנימה באלגנטיות את כל המרכיבים ומערבבים על אש גבוהה עד היווצרות תמיסה אחידה (הכוונה שאין יותר משקעים של סוכר ומלח למעטה של הפינג'אן) וזהו זה . לאחר 14 דקות שאורז עדיין על האש יש להכין את החומץ. לוקח כ 6 דקות ואז שניהם רותחים..
5. את תמיסת החומץ המוכנה יש להוסיף לאורז. מיד עם ההעברה, כאשר האורז עוד חם, יש למזוג את תמיסת החומץ ולערבב. כאשר האורז התקרר ניתן להשתמש בו להכנת הסושי..
6. יש לגלגל סושי, עם ירקות/ טונה לפי הטעם.