ארטישוק ממולא מרוקאי מתכון מושלם לחג
ישראלה אזולאי משתפת אותנו במתכון מושלם לארטישוק ממולא מרוקאי.
מצרכים:
10 לבבות ארטישוק קפואים של סנפרוסט (1-2 חבילות)
3 כוסות מים
1 כף חומץ
מעט מלח
קמח (לקימוח ) או קמח מצה בפסח
למלית:
½ קילו בשר בקר (טחון)
1 בצל גדול
1 ביצה
1.5 כפות פירורי לחם או קמח מצה בפסח
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח, כורכום, פלפל (לפי הטעם)
לרוטב:
2 כוסות מים (רותחים)
1 כף מרק עוף
מלח, פלפל, כורכום (לפי הטעם)
1 לימון סחוט
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
ארטישוק ממולא בשר טחון עם אפונה
עוף עם גרגירי חומוס וארטישוק
עוף עם ארטישוק ירושלמי (בטטה קסביה)
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. מערבבים את הכל למילוי.
2. בסיר מחמים את המים, חומץ, ומעט מלח, ונביא לרתיחה.
3. מכניסים את הלבבות הקפואות ומבשלים ל-8 דקות.
4.מסננים ורוחצים עם מים קרים, ואז מסננים שוב פעם ומניחים בצד.
5. ממלאים את הלבבות עם המילוי ויוצרים כדורים.
6. מכינים בלילה מביצה טרופה עם כף מים, מלח, פלפל, וכורכום.
7. בצלחת קעורה שמים את הקמח.
8. מתבלים את הכדורים קודם בביצה ואז בקמח.
9. מטגנים מכל הצדדים בשמן מעט עמוק.
10. מוציאים לתבנית עמוקה (אפשר בפיירקס).
רוטב:
1. מכינים רוטב מ – 2 כוסות מים רותחים, כף מרק עוף, מעט מלח, פלפל, כורכום.
2. מערבבים היטב ושופכים התבנית מהצד.
3. מכניסים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות.
4. צולים למשך שעה שבמהלכה משקים את הכדורים בחלקם העליון מדי פעם.
5. אחרי שעה, מוציאים מהתנור וסוחטים מיץ מלימון אחד על הכל.
6. מחזירים לתנור לעוד 5 דקות.