אלפחורס מושלם
חן אסרף משתפת אותנו במתכון לאלפחורס מושלם
מצרכים:
200 גר חמאה
¾ כוס סוכר
4 חלמוני ביצה
כפית תמצית וניל
כוס ו ¾ קמח
2 ורבע כוסות קורנפלור
שקית א. אפייה
קורט מלח
קוקוס
ריבת חלב
שקית זילוף
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
עוגיות אלפחורס נדירות כשרות לפסח
עוגיות אלפחורס מתכון מושלם
עוגיות אלפחורס שאי אפשר להפסיק לאכול
חן במטבח משתפת אותנו במתכון נוסף לאלפחורס:
אופן הכנה:
1. נשים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר למשך עד לעיבוד מלא(נדבק לדפנות, תוציאו עם לקקן).
2. נוסיף את החלמונים ונעבד עד לקבלת מרקם משחתי( תמיד לנקות עם לקקן את הדפנות).
3. נוסיף תמצית וניל לעוד 3 דקות במיקסר.
4. נוסיף את קמח, קורנפלור, מלח וא. אפייה ונעבד עד לבצק פירורי.
5. נשטח את הבצק בעזרת הידיים עד לצורה מלבנית בניילון נצמד ונכניס למקרר לחצי שעה.
6. נקמח את משטח העבודה ונרדד את הבצק לעובי הרצוי ובעזרת קורצן נעשה עיגולים שווים.
7. נכניס לתנור על 60° (לא טורבו) למשך 6 דקות, לא יותר!!!!! זה אמור להיות בהיר..
8. נקרר 10 דקות ונזלף ריבת חלב בעזרת שקית זילוף ונכסה עם עוגיה נוספת ונלחץ מעט שיצא קצת ריבת חלב.
9. נגלגל בקוקוס.