קובנה תימנית מתכון מושלם לשבת
ענבל עזר משתפת אותנו במתכון מושלם של קובנה.
מצרכים:
1 קילו קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
5 כפות סוכר
1 כף מלח
3 כוסות מים
1 חבילה מרגרינה או חמאה (200 גרם)
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
קובנה תימנית ביתית מתכון נדיר
קובנה מושלמת – מתכון מנצח
המתכון הכי קל לגחנון מושלם לשבת
מתכון נוסף לקובנה:
אופן הכנה:
1. נכניס את הקמח והשמרים למיקסר עם וו גיטרה ונערבב על מהירות נמוכה. נוסיף את המלח, סוכר, ואת במים מוסיפים בהדרגה.
2. להגביר את המהירות עד לקבלת בצק חלק וגמיש (לא נוזלי). אם חסר מים נוסיף עוד טיפה.
3. לתת לבצק מנוחה ותפיחה כשהוא מכוסה במגבת במשך שעה.
4. לאחר מכן, נחלק את הבצק ל-8 כדורים, ונפתח כל כדור עם ידיים משומנות. נמרח מרגרינה ונקפל לחצי ואז נמרח שוב מעט מרגרינה, ונקפל לרבע ואז נגלגל לצורת שבלול.
5. נניח בסיר (חשוב לשמן את הדפנות)
6. לתת תפיחה של עוד 25 דקות בערך.
7. לאחר מכן נכניס לאפייה בתנור שחומם מראש על 170 מעלות למשך 40-45 דקות בערך.
8. במידה ורוצים אותה יותר שחומה, מומלץ להסיר את המכסה ולתת לה עוד קצת זמן בתנור.