עוגת נס קפה מושלמת מתכון נוסטלגי
פני דנינו משתפת אותנו במתכון מושלם של עוגת נס קפה.
מצרכים:
לבצק:
6 חלמונים
6 כוסות קמח
1 כף שמרים
300 גרם מחמאה נמסה
קורט מלח
1 כף סוכר
½ כוס מים פושרים
למילוי:
6 חלבונים
1 כוס סוכר
¼ כוס מים פושרים
6 כפות שטוחות נס קפה
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
עוגיות נס קפה נדירות
עוגיות נס קפה ממכרות
עוגת נס קפה בחושה ללא גלוטן
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. מתחילים בבצק – מערבבים את כל החומרים חוץ מהמים, ואז מוסיפים את המים בהדרגה עד שמקבלים בצק נעים לעבודה
2. מחלקים את הבצק ל-5 כדורים ושמים לתפיחה של רבע שעה
3. עוברים למילוי – מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר, ואז לוקחים רבע כוס מים פושרים עם שש כפות שטוחות נס קפה ומערבבים. מוסיפים לקרם ומקציפים.
4. מרדדים כל בצק על נייר אפייה ומסמנים בעיגול. לוקחים את כל השאריות ושמים בצד וככה מכינים 5 עיגולים.
5. מניחים עיגול של בצק בתבנית 26, מורחים קצת מהקרם ומפזרים אגוזים. לאחר מכן מניחים עוד עיגול של בצק ומורחים קרם וככה ממשיכים את כל העיגולים של הבצק.
6. מלמעלה מורחים קרם ומגרדים את השאריות של הבצק ומפזרים אגוזים.
7. מכניסים לאפייה על חום 170 מעלות למשך כ-35 דקות בערך (משתנה מתנור לתנור)