עוגת שכבות נס קפה קלה להכנה מתכון נוסטלגי
מרסל אזולאי משתפת אותנו במתכון נוסטלגי של עוגת שכבות קלה להכנה וטעימה בטירוף.
מצרכים:
4 חלמונים
300 גרם מחמאה או נטורינה
3 ½ כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 כף שמרים יבשים
1 כף חומץ
1 שקית סוכר וניל
½ כוס סוכר
½ כוס אגוזים טחונים
למרנג:
4 חלבונים
קורט מלח
1 כוס סוכר
1 כוס אגוזים טחונים גס
4 כפות נס קפה אבקה
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
עוגת שכבות מטריפה מתכון קל
עוגת שוקולד שכבות מתכון מעלף
עוגת שכבות מושלמת
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. להכנת הבצק – שמים את כל המצרכים בקערה ונלוש עד שמקבלים בצק נעים. אם הבצק רך מדי אפשר להוסיף עוד קצת קמח
2. עוטפים ומכניסים למקרר למשך שעתיים או יותר. מוציאים מהמקרר ומחלקים ל-4 כדורים
3. להכנת המרנג – מקציפים את החלבונים עם קורט מלח ומוסיפים סוכר, ואז מקציפים לקבלת קצף לא נוקשה. מוסיפים את הנס וממשיכים להקציף מעט שהנס יבלע
4. לוקחים כדור בצק ומקמחים מעט ומרדדים בין 2 ניירות אפיה
5. מניחים בתבנית עגולה 28 או מלבנית נייר אפיה, ומניחים את השכבה הראשונה, מעל שמים את המרנג ומפזרים אגוזים ושוב בצק עד הסוף על החלק האחרון, לוקחים מזלג ומחוררים את הבצק.
6. מחממים תנור על 180 מעלות ואופים בערך 35 דקות עד לקבלת צבע חום יפה
7. מצננים ומפזרים אבקת סוכר.