סמבוסק גבינה מתכון מטריף שחובה לנסות
ענת אלישע ביטון משתפת אותנו במתכון של סמבוסק גבינה מושלם
מצרכים:
500 גרם קמח לחם / לבן
1 כף מחוקה שמרים
2 כפות סוכר
200 מ"ל חלב חמים (1 כוס)
100 מ"ל מים (½ כוס)
½ כף מלח
3 כפות שמן
לפתיחה:
50 גרם חמאה מומסת
למלית:
500 גרם מוצרלה מגורדת
250 בולגרית רכה מגורדת
לציפוי:
2 כפות סילאן מהולות ב-¾ כוס מים
2 כוסות שומשום לבן / חום
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
סמבוסק פיצה מתכון נדיר
סמבוסק גבינה מתכון קל ומהיר
סמבוסק גבינה עיראקי -המתכון המושלם
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. בקערת המיקסר נניח את הקמח, שמרים, סוכר, חלב ומים. ללוש במהירות בינונית כ-2 דקות.
2. לאחר מכן נוסיף מלח ושמן וללוש עוד 7 דקות רצופות. מתקבל בצק מעט דביק וזה בסדר.
3. ליצור כדור ונעביר לקערה משומנת. נכסה ונתפיח שעה.
4. ליצור כדורים במשקל של 100 גרם כ׳א ( 9 יח), נכסה ונתפיח 20 דקות נוספות.
5. נחמם תנור ל-200 מעלות, נרפד תבנית בנייר אפיה.
6. נפתח כל כדור עם מעט חמאה לעיגול דק. נניח מוצרלה (בנדיבות) ובולגרית.
6. נסגור לצורת אגרול כמו בסרטון. אחרי שנסיים את כולם נמעך מעט אל המאפים ונטבול בסילאן ולאחר מכן בשומשום.
7. נאפה עד הזהבה עמוקה.