מאפה קרם וניל מתכון מיוחד
ישראלה אזולאי משתפת אותנו במתכון מושלם של מאפה קרם וניל.
מצרכים:
לקרם:
2 ביצים
3 כוסות חלב
⅓ כוס קמח
⅓ כוס קורנפלור
½ כוס סוכר
50 גרם חמאה
1 שקית סוכר וניל
1 חבילה עלי פילו שהופשרו לילה במקרר
לשימון:
150 גרם חמאה מומסת
⅓ כוס שמן קנולה (אפשר לא להשתמש בכל הכמות, תראו לפי הצורך)
כוס הכוונה לכוס אוניברסלי ותבנית הכוונה לתבנית מרובעת בינונית
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
עוגת וניל מושלמת ללא אפיה מתכון קל
עוגת וניל פירורים מתכון קל
עוגת וניל ולוטוס מתכון מטורף
מתכון נוסף למאפה קרם וניל:
אופן הכנה:
1. מתחילים עם הקרם – בסיר בינוני שאיתו נבשל על הגז נשים 2 כוסות חלב, הקמח, קורנפלור, סוכר, ביצים, ונטרוף טוב עם מטרפה ידנית.
2. נוסיף עוד כוס חלב ואז נערבב ונעביר לגז.
3. נבשל תוך כדי ערבוב תמידי עד שמסמיך ונהיה קרמי מעט.
4. נוסיף את החמאה והסוכר וניל ונמשיך לערבב עם המטרפה עד שנהיה קרם. לאחר מכן נכבה את הגז ונעביר לקערת זכוכית שיתקרר.
5. בינתיים נחמם תנור ל-200 מעלות תכנית רגילה.
6. ניקח תבנית מרובעת בינונית, ונשים אותה על עלי הפילו כשהם פתוחים ובערמה על השולחן.
7. נחתוך עם גלגלת לפי גודל התבנית מסביב.
8. נשמן את התבנית עם החמאה והשמן באמצעות מברשת.
9. נשים חצי מכמות העלים אחד על השני כשאנחנו משמנים כל עלה מעל לפני ששמים את העלה הבא.
10. נמרח מעל את כל הקרם בשכבה אחת ואז נמשיך להניח מעל את שאר העלים כשאנו משמנים אותם.
11. בסוף נחתוך את המאפה לריבועים עם סכין חדה ובעדינות לריבועים.
12. נכניס לאפיה עד שהעלים מזהיבים יפה (לעקוב הם גם מתנפחים, בערך חצי שעה), לאחר מכן נוציא ונצנן (חובה להתייצבות)
13.נפדר באבקת סוכר.