עוגת מוס נדירה לשבועות מתכון קל
כרמלה משתפת אותנו במתכון מושלם של עוגת מוס לשבועות.
מצרכים:
לבצק:
פירורי ביסקוויטים לוטוס (150 גרם )
חמאה (75 גרם – מומסת)
למילוי:
2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)
4 כפות סוכר
לג'לטין:
אבקת ג'לטין (10 גרם )
½ כוס מים
למוס:
שוקולד לבן (320 גרם )
שמנת מתוקה (300 מ"ל )
2 חפיסות שוקולד מריר/חלב (150 גרם )
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
מוס שוקולד נדיר ב-3 דקות
עוגת שוקולד עם קרם מוס מתכון משגע
עוגת מוס אגוזים המתכון הכי קל בעולם
מתכון לעוגת מוס שוקולד ב-10 דקות של אלון שבו:
אופן הכנה:
להכנת הבסיס:
1. מרפדים עם שקף דפנות תבנית קפיצית קוטר 22.
2. בקערה מערבבים פירורי ביסקויטים לוטוס יחד עם חמאה מומסת.
3. משטחים ומהדקים על תחתית תבנית ומכניסים למקרר.(עוטפים את התבנית בנילון נצמד).
להכנת המילוי:
1. בקערה מקציפים שמנת מתוקה יחד עם סוכר עד לקבלת קצף יציב ושומרים במקרר.
להכנת הג'לטין:
2. שופכים את אבקת הג'לטין לתוך חצי כוס מים ומשאירים בערך 10 דקות.
להכנת המוס:
1. ממיסים על בן מארי שוקולד לבן בתוך שמנת מתוקה עד שהשוקולד מומס, מורידים מעל הגז ומצננים בערך 20 דקות.
2. מכניסים את הג'לטין עם המים למיקרוגל ל- 10 שניות.
3. מוסיפים את הג'לטין המומס לתערובת השוקולד ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
4. מוסיפים את המילוי (הקצף היציב) ומקפלים פנימה.
5. מחלקים את תערובת המוס ל 3 קערות.
6. ממיסים במיקרו 150 גרם שוקולד מריר/חלב (ניתן גם על בן מארי).
7. 3/4 מכמות השוקולד המומס מכניסים לאחת הקערות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה שוב.
8. 1/4 מכמות השוקולד המומס שנותר, מוסיפים לקערה השנייה ומערבבים היטב.
להרכבת העוגה:
1. שופכים את המוס הלבן מעל לבסיס שבתבנית.
2. מעל שופכים במרכז את התערובת החומה, ומעל שופכים במרכז את תערובת השוקולד שנותרה.
3. מכסים בניילון נצמד ומקפיאים למשך כ- 8 שעות.