בורקס במילוי בשר של ירון ידעי
מצרכים:
-1 חבילה בצק פילאס מופשר לפי הוראות היצרן.
– חצי קג' בשר בקר טחון.
– 3 שיני שום קצוצות.
– 3 כפות שמן .
– חצי כוס פטרוזליה /כוסברה קצוצה.
– 2 כפות שבבי בצל יבש.
– כפית פפריקה מתוקה.
– כפית כמון.
– כפית פלפל שחור גרוס.
– חצי כפית צ'ילי יבש.
– מלח לפי הצורך.
– כפית שטוחה גרגירי כוסברה טחונה.
– 1 ביצה .
– שומשום שחור ולבן .
אופן הכנה של בורקס במילוי בשר.
– בסיר שטוח או מחבת רחבה
מחממים את השמן מוסיפים את הבשר והשום.
– מטגנים כ2 דקות תוך כדי ערבוב של הבשר .
– מוסיפים את הבצל היבש.
פפריקה .כמון.פלפל שחור.צ'ילי.כוסברה יבשה.מלח.
ומערבבים כ 2 נוספות .
– לסיום מוסיפים את הירק שקצצנו .
– מעבירים בזהירות לכלי שטוח ומקררים .
– במקביל מחממים תנור ל180 מעלות מרפדים תבנית בנייר אפיה.
– פותחים 20 ס"מ בערך של בצק על משטח נקי (להשאיר את הניילון)
# אופציה 1. שבלולים.
לחלק את הבצק ל2 יריעות.
למלא לכל האורך הקרוב אלינו מהמלית. לגלגל צמוד עד סוף היריעה הראשונה. למתוח מעט את הרול שנוצר .ולגלגל לצורת שבלול .את הקצה האחרון להניח מתחת לשבלול .
# אופציה 2 . משולשים.
לפתוח כ 20 ס"מ בצק על המשטח. לחלק ל3 רצועות .
ובכל קצה להניח כף מילוי.
לקפל את השפיץ על הבשר בצורת משולש. ולהמשיך לקפל למשולש עד שיסגר.
ולהניח בתבנית שהתפר למטה.
# אופציה 3. רולדה .
לפתוח כ20 ס"מ של בצק.
להניח מילוי בנדיבות לכל האורך בצד הקרוב אלינו. ולגלגל בזהירות .אפשר להעזר בניילון שמתחת לבצק.
ולהניח את הסגירה כלפי מטה.
– לטרוף ביצה עם מעט מים ומלח . להבריש על הבצק.
ולפזר שומשום .
– הכל נכנס לתנור
שחיממנו מראש ל180 מעלות.
ל15 דקות בערך לקבלת צבע שזוף. ובתיאבון.
המון הצלחה ירון ידעי.