חיפוש

סמבוסק גבינה עיראקי מטורף לשבועות

סמבוסק גבינה עיראקי מטורף לשבועות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

סמבוסק גבינה עיראקי מטורף לשבועות

אורטל מושיקה משתפת אותנו במתכון מושלם של סמבוסק גבינה עיראקי.

מצרכים:
לבצק:
1 קילו קמח שמרים מנופה (קמח שהשמרים כבר בפנים) (או 1 קילו קמח לבן מנופה + 2 כפות גדושות שמרים יבשים)
¼1 כוס שמן קנולה (250 גרם ) (או 1 כוס שמן קנולה (200 גרם) + 50 גרם חמאה רכה או 50 גרם מחמאה רכה (מה שאוהבים))
4 כפות סוכר
1 כף מלח
2 כוסות מים פושרים
4 כפות שמן למריחה מעל הבצק
להברשה:
1 ביצה טרופה עם 2 כפות מים
1 כוס שומשום
למילוי:
½ קילו גבינה עיראקית (שהיא צפתית קשה מלוחה, או גבינת חמד)
200 גרם פירורי גבינה צהובה
50 גרם פרמז'ן
1 ביצה
3 כפות סולת (זה הסוד שהגבינה לא תצא מהבצק בזמן האפייה)
אופן הכנה מופיע בהמשך.

מתכונים נוספים:
סמבוסק גבינה מתכון מטריף שחובה לנסות
סמבוסק גבינה מתכון קל ומהיר
סמבוסק גבינה עיראקי -המתכון המושלם

מתכון נוסף:

אופן הכנה:
להכנת הבצק:
1. בקערה גדולה לערבב את הקמח עם השמן או החמאה לפי מה שבחרתם ולהוסיף את השמרים אם לא בחרתם בקמח שמרים מוכן. להוסיף סוכר ומים בהדרגה, ולקראת סוף הלישה להוסיף כף מלח ולהמשיך ללוש עד לקבלת בצק רך וחלק (כ-9 דקות).
2. להעביר את הבצק לקערה, לשמן מעל עם 4 כפות שמן, לכסות בניילון נצמד ולהניח לבצק לתפוח כשעה או עד הכפלת הנפח
להכנת המלית:
1. לערבב את סוגי הגבינות עם הביצה, להוסיף את הסולת ולערבב היטב
להכנת הסמבוסק:
1. לקרוץ לעיגולים בגודל פינג פונג, לשטח את הכדור בעזרת מערוך, לשים במרכזו כף מהמלית גבינה ולסגור לחצי עיגול.
2. להדק היטב עם מזלג או עם הידיים כדי שהמלית לא תצא מהסמבוסק. להניח את הסמבוסק במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
3. לכסות עם מגבת ולהתפיח לעוד 15 דקות. לחמם תנור אפייה ל-180 מעלות, להבריש את הסמבוסק בביצה טרופה ולפזר שומשום בנדיבות.
4. להכניס לתנור ל-20 דקות או עד להזהבת הסמבוסק. זהירות! לא לייבש את הסמבוסק לאחר שמוציאים מהתנור, אלא לכסות במגבת ולצנן כשהמגבת מעליהם.
5. ניתן להקפיא את הסמבוסק לאחר שמתקרר

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות