עוגת פרג תפוזים מתכון היסטרי
נירית קיקו משתפת אותנו במתכון היסטרי של עוגת פרג תפוזים.
מצרכים:
6 ביצים
1 ½ כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
200 גרם חמאה (רכה, או מחמאה או 175 גרם שמן)
½ כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח
10 גרם אבקת אפיה
1 כף גרידת תפוז
1 כוס פרג (לא חובה לטחון)
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
עוגת פרג מהירה מתכון נדיר
עוגת פרג חלומית
עוגת פרג קלאסית ללא מיקסר – שפרה אזולאי
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. לערבב את המחמאה/חמאה עם החלמונים וכוס מהסוכר לתערובת קרמית.
2. להוסיף את תמצית הווניל, מיץ תפוזים וגרידת התפוז ולערבב.
3. להוסיף את הפרג, הקמח ואבקת האפייה ולערבב לתערובת אחידה.
4. בקערה נפרדת להקציף את החלבונים עם חצי כוס הסוכר שנותר לקצפת יציבה.
5. לקפל יחד את שתי התערובות, להעביר לתבנית אפיה (מס' 26) משומנת ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-50 דקות.