בורגול ירקות מתכון מעלף התוספת המושלמת
נירה כהן משתפת אותנו במתכון מושלם של בורגול ירקות.
מצרכים:
ירקות:
3 קישואים
2 בטטות
1 כרשה גדולה
3 גזרים
3 שום
1 בצל
2 כוסות בורגול עבה(שטוף)
4 כוסות מים רותחים
מלח
פלפל
כף אבקת מרק בטעם עוף
רבע כפית כורכום
כמון
קמצוץ של הל .
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
סלט בורגול ערבי מתכון ב-2 דקות – טאבולה
קובה בורגול מטוגנת – מתכון שתמיד מצליח
בורגול עם ירקות -תומר תומס
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. מגרדים 3 גזרים (עבה) מכניסים לסיר יחד עם בצל גדול חתוך רגיל ומטגנים בסיר שטוח עד הזהבה .
2. מוסיפים תבלינים מערבבים ושופכים את הבורגול והמים ומבשלים 20 דקות .
3. חותכים בטטה וקישוא לקוביות ,כרשה לעיגולים בעובי ס"מ ,מרססים שמן ,מעט תבלין עוף ,תבלין שום ומלח ,מכניסים לתנור חום גבוה ואחרי 10 דקות מורידים חום עד שמוכן (לא מושי מידי 😜).
4. מערבבים בעדינות את הירקות עם הבורגול ,בתאבון 😋 כמובן שתבלינים לפי הטעם אם חסר אז להוסיף .
השתמשתי ב2 וחצי כפות שמן בסך הכל (מנסים לשמור על בריא )