פריקסה טוניסאי המתכון הכי מוצלח
אתי ממן משתפת אותנו במתכון הכי מוצלח של פריקסה טוניסאי.
מצרכים:
1 קילוגרם קמח
1/4 כוס שמן
1 כף מלח
1/2 3 כוסות מים חמים
2 כפות שמרים
מילוי:
3 תפוח אדמה
4 ביצים קשות
2 קופסאות טונה בשימורים
1 קופסא זיתים שחורים פרוסים
לטיגון
1 ליטר שמן
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
אתם חייבים לנסות את הפריקסה הזה – מתכון קל
פריקסה מתכון מושלם
פריקסה אפוי בתנור מתכון מנצח
מתכון נוסף לפריקסה:
אופן הכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח עם שמרים, מוסיפים שמן ומים לקראת סוף הלישה מוסיפים מלח, מתפיחים שעה, לשים ידנית פעם נוספת ומתפיחים שוב חצי שעה, גוזרים נייר אפייה לריבועים, מחלקים את הבצק ל כ20 חלקים, מגלגלים כל חלק לצורת לחמניה ומשטחים עם היד, מניחים על נייר אפייה ומתפיחים שוב כחצי שעה.
2. בסיר גדול ורחב מחממים שמן עד לרתיחה, מכניסים פריקסה עם נייר אפייה ומיד מוציאים את הנייר (מתקבלת צורה יפה של ההתפחה), מטגנים כמה שניות והופכים, מניחים על נייר סופג.
3. מכינים מילוי – מבשלים תפוח אדמה עם ביצים, חותכים לקוביות, מוסיפים טונה, זיתים, מתבלים – כפית מלח, כפית פלפל שחור.
4. חותכים את הפריקסה וממלאים בתערובת, ניתן להוסיף סלט ירקות, חריף.