ממולאים מתכון פשוט של ירון ידעי
סיר ממולאים
מצרכים
ירקות למילוי(פלפלים.בצל.קישוא)
300 גרם בקר טחון
1 בצל בינוני קצוץ
2 כוסות אורז מושרה למשך 20 דקות
חצי כוס פטרוזליה קצוצה
חצי כוס כוסברה קצוצה
חצי כוס פירורי לחם
2 כפות שמן זית
3 תפוחי אדמה קלופים
3 שיני שום
3 עגבניות מרוסקות
1 עלי דפנה
1 מקל קינמון
פפריקה
בהרט
נענע יבשה
מיץ מלימון אחד
אופן הכנה
לקלף את הבצל ולחרוץ אותו עד למרכז
להכניס למים רותחים למשך 10 דקות עד לריכוך.
או למיקרוגל ל10 דקות.
פלפלים – לחתוך את הראש ולרוקן.
קישוא – לחתוך לגובה הרצוי ולרוקן בעזרת כפית .
או מכשיר מיועד.
מילוי –
בקערה מוסיפים
בשר טחון. בצל קצוץ. פטרוזליה. כוסברה.
אורז מושרה ללא נוזלים. פירורי לחם. 2 כפות שמן זית. 1 כפית מלח. 1 כפית בהרט. 1 כפית פלפל שחור. 1 כפית פפריקה. חצי כוס מים . לערבב טוב ולמלא את הירקות 3/4 גובה .
את הבצל להפריד לפלחים .למלא ולגלגל.
בסיר רחב מסדרים את שאריות הירקות והמילוי אם נשאר מוסיפים קוביות תפוחי אדמה.
מסדרים את הממולאים ומכסים את הפלפלים במכסה שלהם. לשמן בעזרת מברשת את הממולאים בחלק העליון ולהכניס לתנור ל10 דקות למצב גריל עד לקבלת צבע יפה .
בקערה נפרדת מוסיפים
ליטר מים רותחים. 2 כפיות פפריקה. 2 כפיות פלפל שחור. 2-3 כפיות מלח. 1 כפית נענע יבשה. 1 עלה דפנה. 1 מקל קינמון. 3 שיני שום מעוכות. מיץ מלימון אחד. 3 עגבניות מרוסקות.
לערבב הכל טוב . ולשפוך בזהירות על הממולאים
לא להציף. 1 ס"מ לפני הממולאים לכסות את הסיר . מדליקים את האש על להבה גבוה , מרתיחים טוב.
או להנמיך את האש ולבשל כשעה וחצי
או להכניס לתנור 150 מעלות שעה וחצי .
בהצלחה . שלכם ירון ידעי .