חיפוש

מתכון לפירה מושלם וקל להכנה

מתכון לפירה חלבי טעים כמו במסעדות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון לפירה מושלם וקל להכנה

לאה מאיר משתפת אותנו במתכון לפירה מושלם.

מצרכים:
6 תפוחי אדמה בינונים, אדומים (מרקם הפירה יוצא יותר אווירי ויותר טעים)
3/4 כוס מהמים שבושלו תפוחי האדמה
2 כפות שמן קנולה או 2 כפות שמן זית (מה שאוהבים)
1 כף אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט אפשר להחליף בכפית מלח
1 כפית מלח
אופן הכנה מופיע בהמשך.

מתכונים נוספים:
כבד עוף עם בצל מקורמל על מצע של פירה – מנה של מסעדה
כדורי פירה מתכון של פעם בחיים
שניצל במילוי פירה מתכון מפתיע

מתכון נוסף:

אופן הכנה:
1. תחילה יש לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך לקוביות .
2. מניחים את תפוחי האדמה בסיר גדול, מכסים במים, מביאים לרתיחה קלה על להבה בינונית-גבוהה, מכסים את הסיר ומבשלים 25-30 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים מאוד וסכין חותכת אותם בקלות, חשוב שהמים יכסו לפחות 3 ס"מ מגובה תפוחי האדמה בסיר.
3. לאחר שתפוחי האדמה התרככו, נסנן את המים ונשמור כאמור 3/4 כוס ממי בישול תפוחי האדמה .
4. מעבירים את תפוחי האדמה למעבד מזון, יחד עם מי בישול תפוחי האדמה, שמן, אבקת מרק עוף ומלח, טוחנים 2 דקות עד שהפירה רך, קרמי וללא גושים, לטעום לשפר טעמים ולהגיש .
טיפ:
אפשר לפזר מעל הפירה עירית, פטרוזיליה קצוצה.
אפשר להגיש מעל הפירה 2 בצלים שחומים מעדן (במחבת לשים 2-3 כפות שמן, לפרוס את הבצל לפרוסות דקות ולטגן עד להזהבה) .

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות