5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
מתכון עוגת יום הולדת למבוגרים הוא דרך מענגת לחגוג עוד טיול סביב השמש בסטייל! עם השכבות הדקדנטיות שלה, הציפוי העשיר ומגע של גחמה, העוגה הזו מושלמת למי שצעירים בנפשם אבל עדיין מעריכים קינוח מתוחכם. בין אם אתם מגיעים לגיל 30, 40 או מעבר לכך, העוגה הזו בטוח תביא שמחה לכל חגיגת יום הולדת.
איך להכין עוגת יום הולדת למבוגרים – המרכיבים:
- 250 גרם חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר
- 250 גרם סוכר מגורען
- 4 ביצים גדולות
- 250 גרם קמח תופח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות חלב
- 200 גרם שוקולד מריר, מומס
- 200 גרם שוקולד לבן מומס
- 200 גרם קצפת
- מבחר זילוף וקישוטים
מרכיבים חלופיים:
- לגרסה טבעונית, השתמש בחמאה טבעונית, חלב צמחי ותחליף ביצים (כגון אקוופאבה או רסק תפוחים).
- לגרסה ללא גלוטן השתמשו בקמח תופח ללא גלוטן.
איך להכין עוגת יום הולדת למבוגרים – שלב אחר שלב:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (350 מעלות צלזיוס) ומשמנים ומרפדים שתי תבניות עוגות עגולות בקוטר 20 ס"מ (8 אינץ') בנייר אפייה.
- בקערת ערבוב גדולה מקציפים יחד את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
- טורפים פנימה את הביצים, אחת בכל פעם, ומערבבים היטב לאחר כל הוספה.
- מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים עד לאיחוד.
- מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים לתוך הבלילה עד לקבלת תערובת חלקה.
- מחלקים את הבלילה באופן שווה בין תבניות העוגה המוכנות ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
- אופים בתנור שחומם מראש 25-30 דקות, או עד ששיפוד הננעץ למרכז העוגות יוצא נקי.
- מוציאים את העוגות מהתנור ומניחים להן להתקרר בתבניות למשך 10 דקות לפני שמעבירים אותן לרשת לצינון מלא.
- לאחר שהעוגות מתקררות, מיישרים את החלק העליון במידת הצורך ומניחים שכבת עוגה אחת על צלחת הגשה.
- מורחים שכבת קצפת על גבי שכבת העוגה ולאחר מכן מזלפים שוקולד מריר מומס.
- מניחים מעל את שכבת העוגה השנייה וחוזרים על התהליך, מורחים קצפת מעל ומזלפים שוקולד לבן מומס.
- מקשטים את העוגה במגוון זילופים וקישוטים לפי הרצון, ומצננים לפחות 30 דקות לפני ההגשה.
- כמה זמן להכין עוגת יום הולדת למבוגרים מהנה והפונקית:
- עוגה זו דורשת כשעתיים ו-45 דקות מתחילתה ועד סופה, כולל זמן אפייה וקישוט.