קציצות ארטישוק הן טוויסט מענג על קציצות מסורתיות, המשלבות את הטעם והמרקם הייחודיים של ארטישוק.
הקציצות המלוחות הללו מושלמות להגשה כמנה עיקרית או כמנה ראשונה למפגשים ולאירועים מיוחדים.
הם עסיסיים, טעימים, ובוודאי יהיו להיט עם משפחה וחברים.
זמן נדרש: כ-40 דקות
איך להכין קציצות ארטישוק – הרכיבים:
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1 קופסת (400 גרם) לבבות ארטישוק, מסוננים וקצוצים דק
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- ביצה 1
- 2 שיני שום, קצוצות
- 2 כפות פטרוזיליה טרייה, קצוצה
- 1 כפית אורגנו מיובש
- 1/2 כפית טימין מיובש
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן זית, לטיגון
איך מכינים קציצות ארטישוק – השלבים:
1. מערבבים בקערת ערבוב גדולה את בשר הבקר הטחון, לבבות ארטישוק קצוצים, פירורי לחם, גבינת פרמזן מגוררת, ביצה, שום טחון, פטרוזיליה קצוצה, אורגנו מיובש, טימין מיובש, מלח ופלפל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. יוצרים מהתערובת בעזרת הידיים קציצות בגודל אחיד, בקוטר של כ-3 ס"מ.
3. מחממים זילוף שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית.
4. לאחר שהשמן חם מוסיפים את הקציצות למחבת, מקפידים לא להעמיס את המחבת. ייתכן שתצטרך לעבוד בקבוצות.
5. מבשלים את הקציצות כ-8-10 דקות, הופכים מדי פעם, עד שהן משחימות מכל הצדדים ומבושלות.
6. לאחר הבישול, מוציאים את הקציצות מהמחבת ומניחים אותן על צלחת מרופדת בנייר סופג כדי לנקז את עודפי השמן.
7. מגישים את קציצות הארטישוק חמות, מעוטרות בפטרוזיליה קצוצה נוספת אם רוצים.
8. תהנו מהקציצות הטעימות והטעימות האלה כמנה עיקרית או כמנה ראשונה!
מתכון זה מכין כ-20 קציצות, המשרתות 4-6 אנשים כמנה עיקרית או יותר כמנה ראשונה. התאם את הכמויות בהתאם לצרכים שלך.