חיפוש

מתכון לבבקה נוסטלגי בטעם של עוד

בבקה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

בבקה היא עוגת שמרים מזרח אירופאית מענגת עם היסטוריה עשירה ומילוי מתוק. נעשה באופן מסורתי עם שאריות בצק חלה, זהו פינוק אהוב שנהנה ממנו בשבתות וחגים. עם הפירורים הרך והמילוי שאי אפשר לעמוד בפניו, הבבקה בטוח תהפוך לאהובה גם בבית שלך.

איך מכינים בבקה – רכיבים:

לבצק:

  • 500 גרם קמח לכל מטרה
  • 7 גרם שמרים אינסטנט
  • 100 גרם סוכר מגורען
  • 1 כפית מלח
  • 120 מ"ל חלב חם
  • 120 מ"ל מים חמימים
  • 2 ביצים גדולות
  • 100 גרם חמאה לא מלוחה, מרוככת

למילוי:

  • 150 גרם שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ
  • 100 גרם חמאה לא מלוחה, מרוככת
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 40 גרם אבקת קקאו
  • 1 כפית תמצית וניל

 

איך להכין בבקה – שלבים:

  1. מערבבים בקערת ערבוב גדולה את הקמח, השמרים האינסטנט, הסוכר והמלח.
  2. טורפים בקערה נפרדת את החלב החם, המים החמים והביצים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. יוצרים גומה במרכז החומרים היבשים ויוצקים פנימה את התערובת הרטובה.
  4. מערבבים את הבצק עד שהוא מתאחד ואז מוסיפים את החמאה הרכה וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק חלק ואלסטי.
  5. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים במקום חמים למשך 1.5 עד שעתיים, או עד להכפלת נפחו.
  6. בזמן שהבצק תופח מכינים את המילוי. בקערה בינונית, קרמו יחד את החמאה הרכה, אבקת הסוכר, אבקת הקקאו ותמצית הוניל עד לקבלת תערובת חלקה.
  7. לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, מנקבים אותו ומרדדים אותו על משטח מקומח קלות למלבן בגודל של כ-30 ס"מ על 40 ס"מ.
  8. מורחים את מלית השוקולד בצורה אחידה על הבצק המרודד ומשאירים גבול קטן מסביב לקצוות.
  9. מפזרים את השוקולד צ'יפס או השוקולד הקצוץ בצורה אחידה על המילוי.
  10. החל מקצה ארוך אחד, מגלגלים היטב את הבצק לבול עץ.
  11. מעבירים בזהירות את הבצק המרודד לתבנית משומנת ומרופדת בפרגמנט, כשהצד התפר כלפי מטה.
  12. מכסים את התבנית במגבת מטבח נקייה ומניחים לבבקה לתפוח עוד 30 דקות עד שעה, עד שהיא תפוחה וכמעט מכפילה את נפחה.
  13. מחממים את התנור ל-180°C (350°F) במהלך 15 הדקות האחרונות של ההתפחה.
  14. אופים את הבאבקה בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות, או עד להזהבה ומבושלת.
  15. מוציאים את הבאבקה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית 10 דקות לפני שמעבירים אותה לרשת לצינון מלא.
  16. פורסים ומגישים את הבאבקה הטעימה שלך, ונהנים ממנה עם כוס קפה או תה לפינוק מענג!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות