סלט סלק ותפוחים הוא מנה מרעננת ותוססת המשלבת את המתיקות הארצית של הסלק עם פריכות התפוחים, ויוצרת איזון מושלם של טעמים ומרקמים.
הסלט הזה לא רק טעים אלא גם עמוס בחומרים מזינים, מה שהופך אותו לתוספת בריאה לכל ארוחה או אפשרות לארוחת צהריים קלה בפני עצמה. שילוב הצבעים והטעמים הופך אותו לחגיגה לעיניים ולבלוטות הטעם. עם כמה מרכיבים פשוטים, אתה יכול ליצור סלט שהוא יפה כמו שהוא טעים.
זמן נדרש: כ-20 דקות
רכיבים:
– 2 סלקים בינוניים, מבושלים ומקולפים
– 2 תפוחים מגורעים ופרוסים דק
– 50 גרם ירקות מעורבים (כגון תרד, ארוגולה או חסה)
– 50 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס
– 50 גרם גבינת פטה, מפוררת
– 2 כפות שמן זית
– 1 כף חומץ בלסמי
– 1 כפית דבש
– מלח ופלפל לפי הטעם
– פטרוזיליה או נענע טרייה לקישוט (לא חובה)
שלבים:
1. פורסים דק את הסלקים המבושלים והקלופים, בעזרת סכין חדה או פורס מנדולינה, ומניחים אותם בקערת סלט גדולה.
2. מגרעים ופורסים דק את התפוחים, ומוסיפים אותם לקערה עם הסלק.
3. מוסיפים לקערה את הירוקים המעורבים, יחד עם אגוזי מלך קצוצים וגבינת פטה מפוררת.
4. טורפים בקערה קטנה את שמן הזית, החומץ הבלסמי והדבש עד לקבלת תערובת אחידה.
5. מתבלים את הרוטב במלח ופלפל לפי הטעם ומתקנים את המתיקות במידת הצורך.
6. מזלפים את הרוטב על תערובת הסלק, התפוחים והירקות בקערת הסלט.
7. זורקים בעדינות את הסלט עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב בצורה אחידה.
8. טועמים את הסלט ומתקנים תיבול במידת הצורך, מוסיפים עוד מלח, פלפל או רוטב לפי הצורך.
9. מעבירים את הסלט לצלחת הגשה או לצלחות אישיות, מסדרים את החומרים בצורה אחידה.
10. מקשטים את הסלט בעלי פטרוזיליה או נענע טריים לקפיצה של צבע ורעננות.
11. מגישים מיד את סלט הסלק והתפוחים, ונהנים משילוב הטעמים והמרקמים המענג.
12. הסלט הזה מושלם כתוספת לבשרים או דגים בגריל, או כאפשרות ארוחת צהריים קלילה ובריאה בפני עצמה.
13. שבו, הירגעו והתענגו על הטעימות של סלט סלק ותפוחים תוסס זה!