סלק אפוי הוא תוספת פשוטה אך טעימה שחוגגת את המתיקות הארצית של ירק השורש התוסס הזה.
צליית סלק בתנור משפרת את טעמיו הטבעיים ומוציאה את טעמו העשיר והמקורמל.
מתכון זה מושלם להצגת היופי והרבגוניות של הסלק כמנה עצמאית או כחלק מארוחה גדולה יותר.
במינימום מאמץ תוכלו ליצור תוספת מזינה וצבעונית לשולחן שלכם.
רכיבים:
– 4 סלק בינוני, שטוף וגזוז
– 2 כפות שמן זית
– מלח ופלפל לפי הטעם
– עשבי תיבול טריים (כגון טימין או רוזמרין) לקישוט (לא חובה)
שלבים:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. שוטפים היטב את הסלק במים קרים וקוצצים את החלק העליון והשורשים. קולפים את הסלק בעזרת קולפן ירקות אם רוצים, למרות שזה לא הכרחי למתכון הזה.
3. חותכים את הסלק לחתיכות בגודל אחיד, בעובי של כ-2 ס"מ. זה מבטיח בישול אחיד.
4. מניחים את חתיכות הסלק על תבנית האפייה המוכנה, מוודאים שהן מרווחות זו מזו כדי לאפשר צלייה אחידה.
5. מזלפים את שמן הזית על חלקי הסלק, מוודאים שהם מצופים היטב. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים בעדינות לפיזור אחיד של התיבול.
6. מכסים את תבנית האפייה בנייר אלומיניום, יוצרים צורה דמוית אוהל כדי לאפשר לאדים לצאת במהלך הצלייה.
7. מכניסים את נייר האפייה לתנור שחומם מראש וצולים את הסלק במשך 45-60 דקות, או עד שהם רכים כשמחוררים אותם במזלג.
8. לאחר כ-30 דקות צלייה, בודקים את מידת העשייה של הסלק ומסירים את נייר האלומיניום כדי לאפשר לסלק להתקרמל ולפתח צבע זהוב.
9. לאחר שהסלק רך ומקורמל, מוציאים את תבנית האפייה מהתנור ומניחים לסלק להתקרר מעט לפני ההגשה.
10. מעבירים את הסלק הצלוי לכלי הגשה, מקשטים בעשבי תיבול טריים אם רוצים ומגישים חם כתוספת או כחלק מקערת הסלט או הדגנים האהובים עליכם. תיהנו מהטעמים הטעימים של סלק אפוי בתנור!