5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
עוגת יום הולדת היא סמל של חגיגה ושמחה, לעתים קרובות מעוטרת בקישוטים צבעוניים ונרות. מתכון זה יוצר עוגת ספוג וניל קלאסית בשכבות עם ציפוי קרמי, מושלם לחגוג אירועים מיוחדים עם חברים ובני משפחה.
איך להכין עוגת יומולדת – המרכיבים:
לעוגה:
- 250 גרם קמח לכל מטרה
- 200 גרם סוכר מגורען
- 4 ביצים
- 120 מ"ל חלב
- 120 מ"ל שמן צמחי
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
עבור הציפוי:
- 250 גרם חמאה ללא מלח, מרוככת
- 400 גרם אבקת סוכר
- 2 כפיות תמצית וניל
- 2-3 כפות חלב
- צבע מאכל (לא חובה)
איך מכינים עוגת יומולדת – השלבים:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים ומקמחים שתי תבניות עגולות בקוטר 20 ס"מ (8 אינץ').
- בקערת ערבוב גדולה טורפים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
- בקערה נפרדת טורפים את הביצים לקצף חיוור וקצף. מוסיפים את החלב, השמן הצמחי ותמצית הווניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את החומרים הרטובים בהדרגה לחומרים היבשים, ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה והטמעה היטב.
- מחלקים את הבלילה באופן שווה בין תבניות העוגה המוכנות.
- אופים בתנור שחומם מראש 25-30 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא נקי.
- מוציאים את העוגות מהתנור ומניחים להן להתקרר בתבניות למשך 10 דקות לפני שמעבירים אותן לרשת לצינון מלא.
- בזמן שהעוגות מתקררות מכינים את הציפוי. בקערת ערבוב גדולה מקציפים את החמאה הרכה עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
- מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר, כוס אחת בכל פעם, מקציפים היטב לאחר כל הוספה, עד שהציפוי בהיר ואוורירי.
- טורפים פנימה את תמצית הווניל ו-2 כפות חלב. אם הציפוי סמיך מדי, הוסיפו כף חלב נוספת עד שתגיעו לסמיכות הרצויה.
- לאחר שהעוגות מתקררות לחלוטין, מניחים שכבת עוגה אחת על צלחת הגשה או מעמד לעוגה. מורחים שכבת ציפוי על גבי העוגה.
- מניחים מעל את שכבת העוגה השנייה ומקפיאים את החלק העליון והדפנות של העוגה עם הציפוי הנותר.
- מקשטים את העוגה בשפריצים, נרות או קישוטים אחרים לפי הרצון.
- פורסים ומגישים את עוגת יום ההולדת כדי ליהנות עם יקיריכם באירוע מיוחד זה!