דרגו את המתכון
מתכון לעוגת גבינה אפויה ללא תחתית הוא לא עוגת הגבינה הממוצעת שלך. זוהי יצירת מופת ללא תחתית, מקור אינסופי לכאורה של תענוג קרמי וחלומי. מושלם לאכול ביחד או לבד (אנחנו לא נשפוט!), עוגת הגבינה הזו בטוח תשאיר את כולם לרצות עוד.
איך מכינים עוגת גבינה אפויה ללא תחתית – המרכיבים:
זה מה שתצטרכו כדי ליצור עוגת גבינה אגדית זו:
לקרום (לא חובה):
- 200 גרם עוגיות דיסטיב, מרוסקות
- 75 גרם חמאה מומסת
למילוי:
- 750 גרם גבינת שמנת, מרוככת
- 200 גרם סוכר דק
- 3 ביצים גדולות
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/4 כפית מלח
- 200 גרם שמנת חמוצה
- 1 כף עמילן תירס
חלופות:
- לקבלת קרום ללא גלוטן, השתמש בביסקוויטים נטולי גלוטן או בקרום קמח שקדים תוצרת בית.
- כדי להפוך את המתכון הזה לטבעוני, השתמשו בגבינת שמנת טבעונית, בחמאה טבעונית, והחליפו את הביצים בביצת זרעי פשתן (1 כף זרעי פשתן טחונים מעורבבים עם 3 כפות מים והניחו לשבת במשך 10 דקות).
איך מכינים עוגת גבינה אפויה ללא תחתית – השלבים:
- מחממים תנור ל-160 מעלות צלזיוס (320 מעלות צלזיוס). משמנים תבנית קפיצית עם תחתית נשלפת (בערך 23 ס"מ קוטר).
- אם משתמשים בקרום, מערבבים ביסקוויטים מרוסקים וחמאה מומסת בקערה. מהדקים היטב את התערובת לתחתית התבנית המוכנה. אופים 10 דקות, ואז מצננים מעט.
- בקערה גדולה מקציפים גבינת שמנת וסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. טורפים פנימה ביצים אחת בכל פעם, ואז מערבבים פנימה תמצית וניל ומלח.
- בקערה נפרדת, טורפים יחד שמנת חמוצה ועמילן תירס. מוסיפים בהדרגה את תערובת השמנת החמוצה לתערובת גבינת השמנת, ומערבבים רק עד לאיחוד.
- יוצקים את מלית עוגת הגבינה לתבנית המוכנה. אופים במשך שעה ו-15 דקות, או עד שהשוליים מתייצבים אך המרכז עדיין מתנודד מעט.
- מכבים את התנור ומשאירים את עוגת הגבינה בפנים כשהדלת פתוחה מעט למשך שעה. זה עוזר למנוע היווצרות סדקים.
- לאחר שהתקררה, מקררים את עוגת הגבינה למשך 4 שעות לפחות, או עד להתייצבות מלאה.
- פורסים ומגישים!