היי חברים לאוכל! היום, אנחנו צוללים לתוך עולם הטוב הירקות עם פשטידת ברוקולי וכרובית כל כך מעוררת תיאבון, שאפילו אוהבי לא ירקות יבקשו שניות. הפאי הזה הוא כמו חיבוק נעים לבלוטות הטעם שלך, והחלק הכי טוב? זה קל-פייסי להקציף.
המקור של פשטידת ברוקולי וכרובית
המתכון הזה הוא חגיגה של הברוקולי והכרובית הצנועים, שני ירקות שלא תמיד זוכים לתשומת הלב הראויה.
השילוב של אלופי המצליבים הללו בפשטידה מלוחה הוא שידוך שנעשה בגן עדן ירקות. אז בואו נצלול לתוך פשטידה שהיא בריאה כמו שהיא מנחמת.
רכיבים להכנת פשטידת ברוקולי וכרובית
- 1 קרום פאי מוכן מראש (כי אנחנו שומרים על זה אמיתי)
- 2 כוסות פרחי ברוקולי (בערך 1 ראש ברוקולי)
- 2 כוסות פרחי כרובית (בערך חצי ראש כרובית)
- 1 בצל, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 כוס גבינת צ'דר, מגוררת
- 4 ביצים
- 1 כוס חלב (חלבי או על בסיס צמחי)
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- קורט אגוז מוסקט (כי אנחנו מפוארים כאלה)
יתרונות תזונתיים של פשטידת ברוקולי וכרובית
פאי הברוקולי והכרובית הזה הוא לא רק פצצת טעם; זו מעצמה תזונתית.
ברוקולי וכרובית עמוסים בוויטמינים, סיבים ונוגדי חמצון, המקדמים עיכול טוב ובריאות כללית. בנוסף, הפאי הזה הוא מקור מצוין לחלבון וסידן, בזכות הביצים והגבינה.
תשואה וזמן:
המתכון הזה מכין פשטידה שתזין בנדיבות 6 נשמות רעבות. מקיצוץ ירקות ועד להוצאת הטוב הזהוב מהתנור, אתה מסתכל על 40 דקות בערך. מהיר, טעים ומושלם לליל שבוע עמוס.
רמת קושי:
אל תפחדו, לוחמי המטבח – אנחנו מטיילים כאן בנתיב הקל. אם אתה יכול לקצוץ ירקות ולהקציף ביצים, יש לך את הפאי הזה בשקית.
חלופות כשרות:
לחברים הכשרים שלנו, ודאו שבצק העוגה והגבינה שלכם יהיו בעלי כשרות. אתה יכול בקלות להחליף גבינה רגילה בחלופות כשרות, ואם חלבי זה לא הקטע שלך, לכו על תחליף חלב צמחי.
פשטידת ברוקולי וכרובית – הוראות הכנה
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס (392 מעלות צלזיוס). בוא נכין את התנור הזה לאיזה פעולה של פאי.
2. קוצצים את הברוקולי והכרובית לפרחים בגודל ביס. תנו גם לבצל ולשום קצוץ דק – אנחנו רוצים מסיבת ירקות בכל ביס.
3. במחבת מחממים שמן זית על אש בינונית. זורקים פנימה את הבצל והשום הקצוצים. מטגנים עד שהם מזהיבים וריחניים.
4. זורקים פנימה את פרחי הברוקולי והכרובית. תנו להם להתערבב עם הבצל והשום עד שהם מעט רכים אך עדיין יש בהם מעט קראנצ'יות.
5. גלגל את בצק הפאי הזה ולחץ אותו לתוך צלחת הפאי שלך. זה כמו לתת לירקות שלך שמיכה נעימה להתמקם בה.
6. מפזרים מחצית מגבינת הצ'דר המגוררת על בצק הפאי. לאחר מכן, ערמו על תערובת הירקות, ופזרו אותה באופן שווה.
7. מפזרים את שאר גבינת הצ'דר על הירקות. זהו הכתר הגביני – הפוך אותו למלכותי.
8. בקערה טורפים יחד ביצים, חלב, מלח, פלפל וקורט אגוז מוסקט. יוצקים את קסם הביצים הזה על ממלכת הירקות והגבינות.
9. הכניסו את היופי הזה לתנור שחומם מראש והניחו לו לאפות במשך 25-30 דקות או עד שהביצים מתייצבות, והחלק העליון מזהיב.
10. תן לזה להתקרר כמה דקות לפני שפורסים. הגישו אותו חם וצפו בכולם ליד השולחן רוקד ירקות שמח.
טיפים להכנת פשטידת ברוקולי וכרובית
- אל תהסס להתנסות בגבינות שונות – גרייה, מוצרלה, או אפילו מגע של פרמזן יכולים להוסיף טעמים ייחודיים.
- אל תתביישו להוסיף ירקות אחרים שאתם אוהבים – פלפלים, פטריות או תרד יכולים להצטרף למסיבת הירקות.
- פשטידה זו היא מנה נהדרת להכנה קדימה. הכינו אותו ערב לפני, הכניסו אותו למקרר ואפו אותו כאשר אתם מוכנים לחגוג.
הנה לכם, חובבי ירקות! פשטידת ברוקולי וכרובית פשוטה כמו שהיא טעימה. קצצו את הירקות האלה ותנו למסיבת הפאי להתחיל! 🥦🥧