חיפוש

מתכון למרק סלרי וכרישה – חם ומנחם

מתכון למרק סלרי וכרישה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מרק סלרי וכרישה הוא מנה מנחמת ומזינה שמושלמת לימים קרירים או כשחושקים בארוחה קלה ובריאה.

המרק הזה משלב את המתיקות העדינה של הכרישה עם הפריכות של הסלרי, ויוצר תערובת טעימה וארומטית שבטוח תחמם אותך מבפנים.

עם המרכיבים הפשוטים וההכנה הקלה שלו, המרק הזה הוא אופציה נהדרת לארוחת צהריים או ערב מהירה. תתכוננו להתפנק עם קערה של מרק טוב תוצרת בית!

זמן הכנה: כ-30 דקות

רכיבים:
– 4 גבעולי סלרי, קצוצים
– 2 כרישות, חלקים לבנים וירוק בהיר בלבד, פרוסות
– 1 בצל, קצוץ
– 2 שיני שום, קצוצות
– 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
– 1 ליטר מרק ירקות
– 200 מ"ל שמנת כבדה (לא חובה)
– 2 כפות שמן זית
– מלח ופלפל לפי הטעם
– פטרוזיליה טרייה או עירית לקישוט (לא חובה)

 

שלבים:
1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון, ומאדים עד לריכוך וריח.
2. מוסיפים לסיר את הכרישה הפרוסה והסלרי הקצוץ, ומבשלים מספר דקות עד שהם מתחילים להתרכך.
3. מערבבים פנימה את קוביות תפוחי האדמה ומבשלים עוד 2-3 דקות, ומאפשרים לטעמים להתמזג יחד.
4. יוצקים את מרק הירקות, מוודאים שהירקות מכוסים לגמרי. מביאים את המרק לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לו להתבשל כ-15-20 דקות, או עד שהירקות רכים.
5. לאחר שהירקות מבושלים, השתמשו בבלנדר טבילה לטחון את המרק עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. לחילופין, אפשר להעביר את המרק בקבוצות לבלנדר ולערבב עד לקבלת מרקם חלק ואז להחזיר לסיר.
6. אם משתמשים בשמנת כבדה, מערבבים אותה לתוך המרק עד לקבלת תערובת אחידה. זה יוסיף עושר ושמנת למרק, אבל אפשר לוותר עליו לגרסה קלילה יותר.
7. מתבלים את המרק במלח ופלפל לפי הטעם, מתקנים תיבול לפי העדפתכם.
8. אם המרק סמיך מדי, אפשר להוסיף עוד מרק ירקות או מים כדי להגיע למרקם הרצוי.
9. לאחר שהמרק מתובל לשלמות והגיע לסמיכות הרצויה, מסירים אותו מהאש.
10. מצקת את מרק הסלרי והכרישה לקערות הגשה, ומקשטים בפטרוזיליה טרייה או עירית אם רוצים.
11. הגישו את המרק חם עם לחם פריך או קרקרים בצד, ותיהנו מהטעמים המנחמים של סלרי וכרישה בכל כף!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות