חיפוש

מתכון לעוף עם אורז בתנור שכולם עפים עליו

עוף עם אורז בתנור

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

עוף עם אורז אפוי בתנור הוא מאכל מנחם ומלבב המשלב חלקי עוף נימוחים, אורז בעל טעם ועשבי תיבול ותבלינים ארומטיים. ארוחה זו בסיר אחד מושלמת לארוחת ערב משפחתית נעימה או לאירוח אורחים.

איך להכין עוף עם אורז בתנור – רכיבים:

  • 500 גרם ירכי עוף, עם עצם ועור
  • 250 גרם אורז ארוך
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • גזר אחד חתוך לקוביות
  • 400 מ"ל מרק עוף
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית טימין מיובש
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית

איך מכינים עוף עם אורז בתנור – שלבים:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס
  2. מתבלים את ירכי העוף בנדיבות במלח, פלפל ופפריקה משני הצדדים.
  3. מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה עמידה בתנור או בתבנית תנור על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את ירכי העוף עם העור כלפי מטה ומבשלים עד להזהבה, כ-5 דקות לכל צד. מוציאים את העוף מהמחבת ומניחים בצד.
  4. באותה מחבת מוסיפים עוד מעט שמן זית במידת הצורך. מוסיפים את הבצל הקצוץ, השום, הפלפל והגזר. מטגנים עד שהירקות מתרככים, כ-5 דקות.
  5. מוסיפים את האורז למחבת ומערבבים כדי לצפות אותו בירקות ובשמן.
  6. יוצקים את מרק העוף ומוסיפים את הטימין היבש והאורגנו. מביאים את התערובת לרתיחה.
  7. מכניסים את ירכי העוף השחומות לתוך תערובת האורז, כשהעור כלפי מעלה.
  8. מכסים את המחבת או התבשיל במכסה או בנייר כסף ומעבירים לתנור שחומם מראש.
  9. אופים כ-45 דקות, או עד שהאורז מבושל והעוף רך.
  10. מוציאים מהתנור ונותנים לו לנוח כמה דקות לפני ההגשה.
  11. מגישים חם, מעוטר בעשבי תיבול טריים אם רוצים.
  12. תהנו מהעוף הטעים שלכם עם אורז ישר מהתנור!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות