חיפוש

מתכון לצ'ילי קון קרנה אמיתי

מתכון לצ'ילי קון קרנה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

היי חובבי טעמים! היום, אנחנו צוללים לתוך העולם של צ'ילי קון קרנה – פלא של סיר אחד שהוא כמו פיצוץ טעם בפה. המנה הזו עוסקת בטוב לב, תבלינים בועטים וחמימות נעימה שמושלמת לכל אירוע.

אז, התכוננו להרפתקת צ'ילי!

מקורות המתכון של לצ'ילי קון קרנה

צ'ילי קון קרנה, יליד המטבחים הטקסניים, היא מנה שעשתה את דרכה לליבם של אוהבי אוכל ברחבי העולם.

זוהי קערת נוחות שהתפתחה עם הזמן, כאשר כל בית מוסיף את הטוויסט הייחודי שלו. היום, אנחנו מאמצים את הרוח של הקלאסיקה החריפה הזו ונותנים לה מקום ברפרטואר הקולינרי שלנו.

רכיבים להכנת לצ'ילי קון קרנה

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל, חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • 1 קופסת (400 גרם) שעועית, סחוטה ושטופה
  • 1 קופסת עגבניות (400 גרם) חתוכות לקוביות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כוס מרק בקר
  • 2 כפיות כמון טחון
  • 1 כף אבקת צ'ילי (להתאים לרמת התבלינים שלך)
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית לבישול
  • תוספות לבחירה: גבינה מגוררת, שמנת חמוצה, בצל ירוק קצוץ

צ'ילי קון קרנה – יתרונות תזונתיים

הצ'ילי קון קרנה הזה הוא לא רק פייסטת טעם; זו מעצמה עמוסת חלבונים. עם בשר בקר טחון רזה, שעועית כליה וירקות, זו ארוחה מאוזנת שתשמור על דלק.

בנוסף, העגבניות והפלפלים מוסיפים מנה של ויטמינים ונוגדי חמצון. אז, זה כמו win-win טעים ומזין.

תשואה וזמן:

המתכון הזה משרת בנדיבות כ-6 חובבי צ'ילי. מקיצוץ ירקות ועד לשלמות מבעבעת, אתה מסתכל על 40-45 דקות בערך. לוחם לילה מושלם שלא שומר אותך כבולה למטבח.

רמת קושי:

אל תפחדו,  אנחנו משייטים כאן בנתיב הקל. אם אתה יכול להפעיל סכין ולערבב סיר, אתה מאסטרו צ'ילי בהתהוות.

חלופות כשרות לצ'ילי קון קרנה

לחברים הכשרים שלנו, ודאו שהבשר שלכם בעל הכשר. אם אתה מעדיף חלופה בשרית, החלף את בשר הבקר בחלופות צמחיות כמו עדשים או חלבון צמחי במרקם (TVP). בדוק את התוויות על המרק והשעועית שלך כדי לוודא שהם עומדים בדרישות הכשרות שלך.

שלבי הכנת צ'ילי קון קרנה

  1. מחממים שמן זית בסיר ומאדים את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב וריחני. לזרוק פנימה את השום הטחון לריקוד ארומטי.
  2. מוסיפים את הבשר הטחון ומשחימים אותו לשלמות. שברו אותו עם המרית שלך לקבלת המרקם הפירורי והבשרני הזה
  3. מפזרים פנימה כמון טחון, אבקת צ'ילי ופפריקה מעושנת. תנו לתבלינים להתערבב עם הטוב הבשרני.
  4. זורקים פנימה את קוביות הפלפל האדום ונותנים לו להקפיץ כמה דקות עד שהוא רך.
  5. מערבבים פנימה את רסק העגבניות, קוביות העגבניות ומרק הבקר. זהו בסיס הטעם – תנו לו להתבשל ולהכיר אחד את השני.
  6. מוסיפים לסיר את השעועית הסרוקה והשטופה. הם כמו שותפי הריקוד שמשלימים את טנגו הצ'ילי.
  7. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. ערבבו היטב והניחו לו להתבשל כ-20-25 דקות, מה שמאפשר לטעמים להתמזג לסימפוניה הרמונית.
  8. קחו כפית, טובלים אותה ונותנים לה לטעום. מתקנים את התיבול אם צריך. אל תהסס להעלות את אבקת הצ'ילי לבעיטה נוספת.
  9. מצקת את טוב הצ'ילי הזה לקערות ומתכוננות למסיבת הציפוי. גבינה מגוררת, כדורי שמנת חמוצה, ומפזר בצל ירוק – תנו לבלוטות הטעם שלכם להדריך את הדרך.

טיפים להכנת צ'ילי קון קרנה

  • צ'ילי משתפר אפילו למחרת. אז, הכינו מעט תוספת עבור כמה שאריות של טעם.
  • אם אתם ביישנים עם תבלינים, התחל עם פחות אבקת צ'ילי והתאם תוך כדי. אתה תמיד יכול להוסיף עוד, אבל ברגע שזה נכנס, אין דרך חזרה.
  • התוספות הן כמו הנצנצים על כתר הצ'ילי – תתפרעו עם המועדפים שלכם.

הנה לכם, חברים לצ'ילי! צ'ילי קון קרנה קל, מתובל ואוה כל כך משביע. הרכיבו את המרכיבים האלה ותנו ל-Chili Fiasta להתחיל!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות