חיפוש

מתכון קלאסי לאורז מושלם

מתכון לאורז קלאסי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון האורז הקלאסי הזה הוא מרכיב עיקרי במטבחים רבים ברחבי העולם. זה פשוט אך רב תכליתי, מה שהופך אותו לתוספת מושלמת לאינספור ארוחות. בין אם אתם מגישים אותו לצד קארי בטעם, עוף צלוי עסיסי, או נהנים ממנו בפני עצמו, האורז הזה בטוח ישביע את התשוקה שלכם. עם המרקם הרך והטעם האגוזי העדין שלו, הוא בטוח יהפוך לאהוב במטבח שלך.

רכיבים:

250 גרם (1 1/4 כוסות) אורז לבן גרגיר ארוך
500 מ"ל (2 כוסות) מים
1 כפית מלח
1 כף חמאה או שמן זית (לא חובה)
זמן דרוש:
הכנה: 5 דקות
בישול: 15-20 דקות
זמן כולל: 20-25 דקות

שלבים:

שוטפים את האורז במים קרים עד שהמים מתבהרים. זה עוזר להסיר עודפי עמילן ומבטיח אורז מבושל אוורירי.
בסיר בגודל בינוני, מערבבים את האורז השטוף, המים, המלח והחמאה או שמן הזית אם משתמשים בו.
מניחים את הסיר על אש בינונית-גבוהה ומביאים את המים לרתיחה.
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש לנמוכה ומכסים את הסיר במכסה הדוק.
מבשלים את האורז 15-20 דקות, או עד שכל המים נספגים והאורז רך.
מסירים את הסיר מהאש ומניחים לו לשבת, מכוסה, למשך 5 דקות נוספות. זה מאפשר לאורז להעלות אדים ולהיות אפילו יותר אוורירי.
לאחר 5 דקות מסירים את המכסה ומתפיחים את האורז בעדינות בעזרת מזלג.
הגישו את האורז הקלאסי חם כתוספת או כבסיס למנה העיקרית האהובה עליכם.
תהנה מהאורז הקלאסי המבושל והמושלמת שלך!
זהו זה! מתכון פשוט לאורז קלאסי שבטוח ירשים. תהנה מהפשטות והרבגוניות שלו בארוחות שלך.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות