חיפוש

פנקייק קל – מתכון פשוט לתענוג מתוק שתמיד מצליח

מתכון לפנקייק קל

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

פנקייק קל – מתכון פשוט לתענוג מתוק שתמיד מצליח

מתכון הפנקייק הקל הזה הוא מחליף משחק לאוהבי ארוחת בוקר בכל מקום. עם כמה מרכיבים פשוטים ומינימום מאמץ, אתה יכול להקציף ערימה של פנקייק אוורירי שבטוח ישמח את בלוטות הטעם שלך. בין אם אתה מקצוען פנקייק או טירון במטבח, המתכון הזה מובטח לספק פנקייק מושלם בכל פעם.

איך מכינים פנקייק  בקלי קלות – המרכיבים:

  • 200 גרם קמח לכל מטרה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כף סוכר מגורען
  • 1/2 כפית מלח
  • 250 מ"ל חלב
  • ביצה 1 גדולה
  • 2 כפות חמאה לא מלוחה, מומסת
  • חמאה או שמן לבישול

מרכיבים חלופיים:

  • לגרסה טבעונית השתמשו בחלב צמחי (כמו חלב שקדים) והחליפו את הביצה בתחליף ביצת פשתן או זרעי צ'יה.
  • לגרסה ללא גלוטן יש להשתמש בקמח ללא גלוטן ולוודא שאבקת האפייה נטולת גלוטן.

איך מכינים פנקייק  קל – שלב אחר שלב:

  1. בקערת מיקסר גדולה טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. טורפים בקערה נפרדת את החלב, הביצה והחמאה המומסת עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומערבבים בעדינות עד שהם מתאחדים. היזהר לא לערבב יתר על המידה; כמה גושים זה בסדר.
  4. מחממים מחבת טפלון או מחבת פסים על אש בינונית ומוסיפים כמות קטנה של חמאה או שמן כדי לשמן את פני השטח.
  5. יוצקים מצקת בלילה על המחבת החמה ומורחים אותה מעט עם גב המצקת ליצירת עיגול.
  6. מבשלים את הפנקייק במשך 2-3 דקות, או עד שנוצרות בועות על פני השטח והשוליים מתחילים להיראות מיוצבים.
  7. הופכים את הלביבה בזהירות בעזרת מרית ומבשלים עוד 1-2 דקות בצד השני, עד להזהבה ומבושלת.
  8. חוזרים על הפעולה עם הבלילה שנותרה, מוסיפים עוד חמאה או שמן למחבת לפי הצורך.
  9. הגישו את הלביבות חמימות עם התוספות האהובות עליכם, כמו סירופ מייפל, פירות טריים או קצפת.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות