חיפוש

מתכון למרק פטריות צרפתי – טעם ממכר

מתכון למרק פטריות צרפתי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מרק פטריות צרפתי, המכונה גם "Soupe aux Champignons", הוא מנה קלאסית ומנחמת המציגה את הטעמים הארציים של פטריות משלימים עשבי תיבול ריחניים ומרק שמנת.

המרק הלבבי הזה מושלם לימים קרירים ולערבים נעימים, ומציע ארוחה חמימה ומשביעה פשוטה אך אלגנטית.

זמן נדרש: כ-40 דקות

איך להכין מרק פטריות צרפתי – הרכיבים:

  • 500 גרם פטריות טריות, פרוסות
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות חמאה
  • 2 כפות קמח
  • 1 ליטר מרק ירקות או עוף
  • 200 מ"ל שמנת כבדה
  • 2 ענפי טימין טרי
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פטרוזיליה טרייה קצוצה, לקישוט (לא חובה)

איך מכינים מרק פטריות צרפתי – השלבים:

1. בסיר גדול ממיסים את החמאה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון, ומאדים עד לריכוך וריח.
2. מוסיפים לסיר את הפטריות הפרוסות ומבשלים עד שהן משחררות את הלחות שלהן ומתרככות, כ-8-10 דקות.
3. מפזרים את הקמח על הפטריות ומערבבים לציפוי, מניחים לקמח להתבשל במשך דקה כדי להסיר את הטעם הגולמי.
4. יוצקים פנימה בהדרגה את מרק הירקות או העוף תוך כדי ערבוב מתמיד למניעת היווצרות גושים.
5. מוסיפים לסיר את ענפי הטימין הטריים ומביאים את המרק לרתיחה עדינה. הניחו לזה להתבשל כ-15-20 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג ולמרק להסמיך מעט.
6. לאחר שהמרק רתח, מוציאים את ענפי התימין מהסיר וזורקים אותם.
7. בעזרת בלנדר טבילה או בלנדר רגיל טוחנים את המרק עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. היזהר בעת מיזוג נוזלים חמים.
8. מחזירים את המרק המחית לסיר ומערבבים פנימה את השמנת הכבדה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מתקנים תיבול לפי הצורך.
9. הניחו למרק להתבשל עוד 5 דקות כדי להתחמם ולאפשר לטעמים להתאחד.
10. מגישים את מרק הפטריות הצרפתיות חם, מעוטר בפטרוזיליה טרייה קצוצה אם רוצים.
11. תהנו מהמרק המנחם והטעים הזה כמנה ראשונה או ארוחה קלה בליווי לחם פריך או סלט ירוק.

מתכון זה מניב כ-4 מנות של מרק פטריות צרפתי. התאם את הכמויות בהתאם להעדפותיך ומספר המנות הדרושות.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות