חיפוש

מתכון לציפס של הצרחות

ציפס

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מי לא אוהב ציפס פריך וזהוב? תוספת קלאסית זו מועדפת ברחבי העולם, אהובה על ילדים ומבוגרים כאחד. הכנת ציפס תוצרת בית היא קלה ממה שנדמה לכם, והתוצאה עדיפה בהרבה על כל מה שתוכלו להשיג ממסעדת מזון מהיר. עם האיזון המושלם בין חוץ קריספי ופנים רכים, הצ'יפס הזה בטוח יהפוך לתוספת קבועה לארוחות שלך.

רכיבים:
– 4 תפוחי אדמה גדולים (בערך 600 גרם), רצוי אדום או מאריס פייפר
– 2-3 כפות שמן צמחי
– מלח לטעימה
– אופציונלי: תבלינים נוספים כמו פפריקה, אבקת שום או רוזמרין

שלבים:
1. מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים אותם לצ'יפס אחיד, בעובי של כ-1 ס"מ.
3. מניחים את הצ'יפס החתוך בקערה גדולה של מים קרים ונותנים להם להשרות כ-30 דקות. זה עוזר להסיר עודפי עמילן ומבטיח שהצ'יפס מתבשל פריך.
4. מסננים את הצ'יפס ומייבשים היטב בנייר סופג.
5. מעבירים את הצ'יפס היבשים לקערה נקייה ויבשה ומטפטפים אותם בשמן צמחי. זורקים את הצ'יפס עד שהם מצופים בשמן אחיד.
6. מורחים את הצ'יפס בשכבה אחת על תבנית האפייה המוכנה, ומוודאים שהם לא צפופים מדי.
7. מפזרים על הצ'יפס מלח וכל תיבול נוסף שאוהבים, כמו פפריקה, אבקת שום או רוזמרין.
8. מכניסים את תבנית האפייה לתנור שחומם מראש ואופים את הצ'יפס כ-25-30 דקות תוך כדי הפוך אותם באמצע זמן הבישול עד שהם מזהיבים ופריכים מבחוץ.
9. לאחר שהצ'יפס מבושל לשלמות, מוציאים אותם מהתנור ונותנים להם להתקרר כמה דקות לפני ההגשה.
10. מגישים את הצ'יפס הפריך חם, בליווי רטבי הטבילה האהובים עליכם כמו קטשופ, מיונז או איולי.
11. תיהנו מהקראנץ' והטעם שאי אפשר לעמוד בפניו של צ'יפס תוצרת בית, ותתענגו על כל ביס!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות