היי, חברים לאוכל! היום, אנחנו צוללים לתוך העולם של ספינג' ללא גלוטן, פינוק מרוקאי מענג שלא רק נטול גלוטן אלא גם יגרום לבלוטות הטעם שלכם לעשות את הריקוד המשמח.
ספינג' ללא גלוטן הוא סוג של סופגניה, אבל חשבו עליה כעל סופגניה קסומה שמסיעה אתכם היישר לרחובות התוססים של מרוקו.
מקורות וטעמים של הספינג' ללא גלוטן
ספינג' ללא גלוטן, נטוע עמוק בתרבות המרוקאית, הוא אוכל רחוב פופולרי שמצא את דרכו לאינספור בתים ברחבי העולם.
נעשה באופן מסורתי עם קמח חיטה, הטוויסט נטול הגלוטן שלנו מביא את כל הטעם ללא מטען הגלוטן. תענוגות הכריות והזהובים האלה הם כמו מסיבה בפה שלך – קריספי מבחוץ, אוורירי מבפנים.
רכיבים להכנת ספינג' ללא גלוטן
- 2 כוסות קמח לכל מטרה ללא גלוטן
- 1 חבילה (2 1/4 כפיות) שמרים יבשים
- 1 כוס מים חמימים
- 1/4 כוס סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית קינמון טחון
- 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
- 2 ביצים גדולות
- 1 כפית תמצית וניל
- שמן צמחי (לטיגון)
- אבקת סוכר (לאבק)
איך להכין ספינג' ללא גלוטן
1. בקערה מערבבים מים חמים, סוכר ושמרים. הניחו לו לשבת כ-5-10 דקות עד שכולו קצף וחי.
2. בקערת ערבוב גדולה, טורפים יחד קמח ללא גלוטן, מלח, אבקת אפייה, קינמון ואגוז מוסקט.
3. יוצקים את תערובת השמרים לתוך החומרים היבשים. מוסיפים ביצים ותמצית וניל. מערבבים עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק.
4. מכסים את הקערה במגבת מטבח ונותנים לבצק לתפוח במקום חמים כשעה. זה צריך להכפיל את גודלו.
5. במחבת עמוקה, מחממים שמן צמחי ל-180 מעלות צלזיוס (356 מעלות צלזיוס).
6. השתמשו בשתי כפות כדי לעצב את הבצק לעיגולים כפריים. זורקים אותם בזהירות לתוך השמן החם ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים. זכור, צורות לא סדירות נותנות את המגע האותנטי הזה!
7. לאחר שיצא מהשמן, הניחו ל-ספינג' ללא גלוטן להסתובב על מגבת נייר למשך דקה. אבק אותם בנדיבות באבקת סוכר – כמה שיותר, יותר טוב.
8. קחו כוס תה, קחו ביס והתענגו על האושר ללא גלוטן שהוא ספינג' ללא גלוטן!
יתרונות תזונתיים של ספינג' ללא גלוטן
אמצו את היתרונות הבריאותיים! הגרסה נטולת הגלוטן הזו טובה יותר למערכת העיכול שלך ומושלמת עבור אלו עם מחלת צליאק או רגישות לגלוטן.
בנוסף, עם תוספת של קינמון ואגוז מוסקט, אתה מקבל דחיפה של נוגדי חמצון וטוב אנטי דלקתי. ספינג' ללא גלוטן אלה הם כמו פינוק נטול רגשות אשם!
תשואה וזמן:
המתכון הזה מניב בערך 20 ספינג'ים ללא גלוטן, מה שהופך אותו לבחירה פנטסטית למפגשי בראנץ' או לבולמוס היחיד שלך בנטפליקס. מההתחלה ועד הסוף, אתה מסתכל על כשעתיים – מחיר קטן לשלם עבור טעם של מרוקו במטבח שלך.
רמת קושי:
אל תפחדו, לוחמי המטבח! מתכון זה נופל בנוחות בטווח הבינוני. זה לא טיול בפארק, אבל זה גם לא טיפוס על הר האוורסט. רק קצת סבלנות, ואתה תהיה מאסטר ספינג' ללא גלוטן.
חלופות כשרות:
לחברים הכשרים שלנו, ודאו שהמרכיבים שלכם כשרים. אתה יכול להחליף את הביצים ברסק תפוחים או בננה עבור טוויסט על בסיס צמחי. החליפו את תמצית הווניל בתמצית שקדים לקבלת שכבת טעם נוספת.
טיפים להכנת ספינג' ללא גלוטן
- טמפרטורת שמן: שמור על טמפרטורת שמן עקבית סביב 180°C (356°F). חם מדי, וה-ספינג' ללא גלוטן שלך ישחים מהר מדי; קר מדי, והם יספגו עודפי שמן.
- טכניקת כפיות: השתמשו בשתי כפות כדי לעצב את הבצק לעיגולים לפני שמפילים אותם לתוך השמן. זה קצת מבולגן, אבל הצורות הלא סדירות מעניקות להם את אווירת אוכל רחוב אותנטית.
- אבק באופן חופשי: אל תתביישו עם אבקת הסוכר. זה כמו אבק הפיות שהופך את הספינג' שלך למשהו קסום.
הנה לכם, אמיגוס! התכוננו לקחת את בלוטות הטעם שלכם לשייט ללא גלוטן ברחובות מרוקו. ספר לי איך ההרפתקה שלך ב-ספינג' ללא גלוטן מתנהלת, וזכרו, הכל קשור לאהבה שאתם מפזרים במתכון! 🌟🍩