היי, חברים לאפייה! היום אנחנו צוללים לארץ הפלאות נטולת הגלוטן עם עוגת וניל בחושה כל כך טעימה, שלא תאמינו שהיא נטולת גלוטן.
העוגה הזו מושלמת לחגיגות, מסיבות תה, או סתם אותם רגעים של "פנק את עצמך". התכוננו להקציף פרוסת גן עדן ללא גלוטן!
מקורות עוגת וניל בחושה ללא גלוטן
אפייה ללא גלוטן עברה כברת דרך, ועוגת הווניל הזו כאן כדי להוכיח זאת. לא עוד לוותר על טעם לצרכים תזונתיים – העוגה הזו היא חגיגה של כל הדברים מתוקים, קלילים וללא גלוטן. בואו להשתחרר מרשתות הגלוטן ולעשות קצת קסם!
רכיבים להכנת עוגת וניל בחושה ללא גלוטן
- 2 כוסות קמח לכל מטרה ללא גלוטן
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כוס חמאה ללא מלח, מרוככת
- 1 1/2 כוסות סוכר מגורען
- 4 ביצים גדולות
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1 כוס חלב חמאה (או חלופה ללא חלב)
יתרונות תזונתיים של עוגת וניל בחושה ללא גלוטן
עוגת הוניל נטולת הגלוטן הזו היא לא רק פינוק לבלוטות הטעם שלכם; זוהי אפשרות ידידותית לבעלי רגישות לגלוטן.
עם שימוש בקמח ללא גלוטן וחלב חמאה, זוהי עוגה טובה יותר למערכת העיכול שלך. בנוסף, אתה עדיין מקבל את מנת האושר הזו ללא מטען הגלוטן.
תשואה וזמן הכנה:
המתכון הזה מושלם לעוגה בגודל 9 אינץ', ומביא לך 8 פרוסות נדיבות של תענוג. מתחילתו ועד סופו, אתה מסתכל על כ-30 דקות של זמן הכנה ועוד 25-30 דקות בתנור. מהיר, קל ושווה לחלוטין!
רמת קושי:
אל תפחדו, אופים רוקסטארים – אנחנו משייטים כאן בנתיב הקל. אם אתה יכול להפעיל מטרפה ולעבד תנור, אתה זהוב.
חלופות כשרות:
לחברים שלנו הכשרים, ודא שהמרכיבים שלך, במיוחד החמאה, יהיו בעלי כשרות. אתה יכול בקלות להחליף את החלב עם חלופה לא חלבית כמו חלב שקדים מעורבב עם כף חומץ בשביל הבעיטה החריפה הזו.
הכנת עוגת וניל בחושה ללא גלוטן שלב אחרי שלב
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (356 מעלות צלזיוס). משמנים ומקמחים תבנית עוגה בגודל 9 אינץ'. אמצו את הקסם הבלתי נדבק הזה.
2. בקערה, טורפים יחד קמח ללא גלוטן, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. זו נבחרת החלומות היבשה שלך.
3. בקערה אחרת מקציפים יחד חמאה רכה וסוכר עד שמסיבת ריקודים אוורירית וקרמית.
4. מוסיפים פנימה את הביצים אחת אחת, ואחריה תמצית וניל. שמור את המיקסר בחריצים עד שהוא מתאחד היטב.
5. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים ואת החמאה לתערובת החמאה, מתחילים ומסיימים עם היבש. זה כמו ריקוד של טעמים בקערה שלך.
6. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה ומכניסים אותה לתנור. מניחים לתפיחה ואופים 25-30 דקות או עד שקיסם יוצא נקי. הארומה הולכת להטריף אותך.
7. הניחו לעוגה להתקרר מעט בתבנית לפני שמעבירים אותה לרשת. ברגע שזה מתקרר, תהיו יצירתיים עם הציפוי שלכם – קרם חמאה, גבינת שמנת או אבק פשוט של אבקת סוכר.
8. תפסו סכין, הביעו משאלה ופורסים לתוך טוב וניל נטול גלוטן. התענגו על הניצחון של אפיית עוגה מענגת כמו שהיא ידידותית לתזונה.
טיפים להכנת עוגת וניל בחושה ללא גלוטן מושלמת
- ודאו שהמרכיבים, במיוחד החמאה והביצים, נמצאים בטמפרטורת החדר. זה גורם לבלילה חלקה ונימוחה יותר.
- אין חלב? אין בעיה. מערבבים כוס חלב עם כף חומץ או מיץ לימון ונותנים לזה לשבת כמה דקות.
- הניחו לעוגה להתקרר לחלוטין לפני ההקפאה. זה קשה, אבל הסבלנות משתלמת בסופו של דבר.
הנה לכם, חברים לאפייה! עוגת וניל ללא גלוטן, קלה כמו שהיא טעימה. תלבש את הסינר הזה, הגביר את המוזיקה ובואו נאפה קצת שמחה!