קינואה היא דגן רב תכליתי ומזין שניתן להשתמש בו במגוון מנות, החל מסלטים ועד מרקים ועד למנות עיקריות. הוא עמוס בחלבון, סיבים וחומרי תזונה חיוניים, מה שהופך אותו לבחירה פופולרית עבור אוכלים מודעים לבריאות. בישול קינואה הוא פשוט וישר, וברגע שתלמדו להכין אותה, תמצאו את עצמכם משלבים אותה בארוחות שלכם על בסיס קבוע. עקוב אחר המתכון הקל הזה כדי ללמוד איך לבשל קינואה בצורה מושלמת בכל פעם.
רכיבים להכנת קינואה:
– 1 כוס (180 גרם) קינואה
– 2 כוסות (500 מ"ל) מים או מרק ירקות
– מלח, לפי הטעם (לא חובה)
איך להכין קינואה – שלבים:
1. שוטפים היטב את הקינואה במים קרים במסננת דקה. זה עוזר להסיר כל שאריות מרירות ומבטיח שהקינואה תתבשל קלה ואוורירית.
2. בסיר בינוני מערבבים את הקינואה השטופה ומים או ציר ירקות. מוסיפים קורט מלח אם רוצים, אם כי זה אופציונלי.
3. מביאים את התערובת לרתיחה על אש בינונית-גבוהה.
4. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש לנמוכה ומכסים את הסיר במכסה.
5. מבשלים את הקינואה כ-15-20 דקות, או עד שכל המים נספגים והקינואה רכה.
6. מסירים את הסיר מהאש ומניחים לו לשבת, מכוסה, במשך 5 דקות כדי לאפשר לקינואה לאדות ולהתנפח.
7. לאחר 5 דקות, חושפים את הסיר ומתפיחים את הקינואה בעזרת מזלג להפרדת הגרגירים.
8. טועמים את הקינואה ומתקנים תיבול במלח במידת הצורך.
9. מגישים את הקינואה המבושלת כתוספת, בסיס לסלט, או כחלק ממנה עיקרית.
10. תיהנו מהטעם האגוזי ומהמרקם הרך של קינואה מבושלת בצורה מושלמת!