מצרכים להכנת עוגת ג'לי תותים וקצפת:
קרדיט מתכון: דורית אלישע
100 גר חמאה בטמפרטורת החדר
1 ביצה
חצי כוס סוכר
2 כפות אינסטנט וניל
סלסלה תות שדה שטופים
2 כפות אבקת סוכר
4 כוסות מים רותחים
1 חלמון
2 שמנת מתוקה
כוס וחצי קמח תופח
2 חבילות גלי תות
סרטון עם מתכון נוסף לעוגת ג'לי תות קצפת עם ביסקוויטים של ליהי קרויץ:
אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת הבסיס בקערת המיקסר שמים את החמאה,סוכר,ביצה,קמח תופח וחלמון ומערבבים באמצעות וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד.
2. אופים את הבסיס בתבנית בקוטר 24-26 בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 15-20 דקות עד שמתקבל צבע זהוב בהיר.
3. פורסים את התותים ומפזרים כף של סוכר מעל וכף ליקר (לא חובה אבל מוסיף טעם מעניין).
4. לקצפת שמים בקערה שמנת מתוקה,אינסטנט וניל,אבקת סוכר ומקציפים לקצפת יציבה וחזקה.
5. מורחים ומשטחים את שכבת הקצפת מעל הבסיס הקר ומעל מסדרים את התותים ומכניסים לקירור,בינתיים מתחילים בהכנת הג'לי.
6. מערבבים את חבילות הג'לי עם מים חמים ,מערבבים היטב ומוודאים שאין גושים וממתינים 2 דקות ואז יוצקים מעל שכבת התותים בעוגה
12קצפת-להקציף 2 שמנת מתוקה .
132 כפות אינסטנט וניל .
142 כפות אבקת סוכר .
15למרוח על הבסיס הקר.
16מעל לסדר את התותים.
17גלי – 2 חב גלי תות שדה .
184 כוסות מים רותחים .
19לערבב טוב שלא יהיו גושים ולהמתין 2 דקות .
20לצקת עם כף את הגלי מעל התותים.