סלט קולרבי ושומר הוא מנה מרעננת ופריכה החוגגת את הטעמים והמרקמים הייחודיים של שני הירקות הללו.
קולרבי, עם טעמו מעט מתוק ומפולפל, משתלב בצורה מושלמת עם הטעם העדין דמוי הליקריץ של השומר, ויוצר שילוב הרמוני קליל ומשביע כאחד. הסלט הזה לא רק טעים אלא גם מזין, עמוס בוויטמינים, מינרלים וסיבים.
עם הצבעים התוססים והטעם הרענן שלו, סלט קולרבי ושומר בטוח יהפוך לתוספת מועדפת לרפרטואר הארוחות שלכם.
זמן נדרש: כ-15 דקות
רכיבים:
– 2 פקעות קולרבי קלופות ופרוסות דק
– 1 פקעת שומר, פרוסה דק
– 1/4 בצל אדום, פרוס דק
– 50 גרם ירקות מעורבים (כגון תרד או חסה)
– 50 גרם אגוזי מלך קלויים, קצוצים גס
– 50 גרם גבינת פטה, מפוררת
– 2 כפות שמן זית כתית מעולה
– 1 כף מיץ לימון
– 1 כפית דבש
– מלח ופלפל לפי הטעם
– שמיר טרי או פטרוזיליה לקישוט (לא חובה)
שלבים:
1. קולפים את פקעות הקולרבי ופורסים אותן דק בעזרת סכין חדה או פורס מנדולינה.
2. חותכים את הגבעולים והכפיים מפקעת השומר, ופורסים אותה דק לרוחב, בעזרת סכין חדה או פורס מנדולינה.
3. פורסים דק את הבצל האדום לחצאי ירח.
4. מערבבים בקערת סלט גדולה את הקולרבי הפרוס, השומר הפרוס והבצל האדום הפרוס.
5. מוסיפים לקערה את הירוקים המעורבים, יחד עם אגוזי מלך קלויים קצוצים וגבינת פטה מפוררת.
6. בקערה קטנה, טורפים יחד את שמן הזית, מיץ הלימון והדבש עד לקבלת תערובת אחידה.
7. מתבלים את הרוטב במלח ופלפל לפי הטעם ומתקנים את המתיקות במידת הצורך.
8. מזלפים את הרוטב על תערובת הקולרבי, השומר והירקות בקערת הסלט.
9. לזרוק בעדינות את הסלט עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב בצורה אחידה.
10. טועמים את הסלט ומתקנים תיבול במידת הצורך, מוסיפים עוד מלח, פלפל או רוטב לפי הצורך.
11. מעבירים את הסלט לצלחת הגשה או לצלחות אישיות, מסדרים את החומרים בצורה אחידה.
12. מקשטים את הסלט עם עלי שמיר או פטרוזיליה טריים לפרץ של טעם ורעננות.
13. מגישים מיד את סלט הקולרבי והשומר, ונהנים משילוב הטעמים והמרקמים המענג.
14. הסלט הזה מושלם כתוספת לבשרים או דגים בגריל, או כאפשרות לארוחת צהריים קלילה ובריאה בפני עצמה.
15. שבו, הירגעו והתענגו על הטעימות של סלט קולרבי ושומר תוסס זה!