3.5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול
תפוחי אדמה מעוכים בתנור הם טוויסט מענג בתוספת הקלאסית. פירה תפוחי אדמה קרמי וחמאתי מכוסה בקרום זהוב ופריך במתכון המנחם הזה. מושלם להגשה במפגשים משפחתיים, בחגים, או לצד המנות העיקריות האהובות עליכם.
איך להכין תפוחי אדמה מעוכים בתנור – רכיבים:
- 1 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לרבעים
- 100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- 150 מ"ל חלב
- מלח ופלפל לפי הטעם
- אופציונלי: עירית קצוצה או פטרוזיליה לקישוט
איך מכינים תפוחי אדמה מעוכים בתנור – שלב אחר שלב:
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס (400 מעלות צלזיוס).
- מניחים את תפוחי האדמה הקלופים והרבעים בסיר גדול ומכסים אותם במים קרים. מוסיפים קורט מלח למים.
- מביאים את המים לרתיחה על אש גבוהה, ואז מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ונותנים לתפוחי האדמה להתבשל עד שהם רכים במזלג, כ-15-20 דקות.
- מסננים היטב את תפוחי האדמה ומחזירים אותם לסיר.
- מועכים את תפוחי האדמה בעזרת מועך תפוחי אדמה או מזלג עד שהם חלקים וללא גושים.
- מוסיפים את קוביות החמאה לפירה ומערבבים עד שהחמאה נמסה ומשולבת היטב.
- מוסיפים את החלב בהדרגה לפירה, תוך ערבוב מתמיד, עד שמגיעים לסמיכות הרצויה. ייתכן שלא תצטרכו להשתמש בכל החלב, תלוי במרקם המועדף עליכם.
- מתבלים את הפירה במלח ופלפל לפי הטעם, מתקנים לפי הצורך.
- מעבירים את הפירה לתבנית אפייה, מפזרים אותם בצורה אחידה.
- יוצרים בעזרת מזלג דוגמאות דקורטיביות על פני הפירה.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-40 דקות, או עד שהחלק העליון מזהיב ופריך.
- מוציאים מהתנור ונותנים לו להתקרר כמה דקות לפני ההגשה.
- מקשטים בעירית קצוצה או בפטרוזיליה, אם רוצים.
- מגישים חם ותיהנו מהפירה הטעים שלכם בתנור!