חיפוש

מתכון לבשר מספר 8 (שריר הזרוע): צלי בקר שנמס בפה

בשר מספר 8

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

הכינו את עצמכם להרפתקה קולינרית שתשאיר את בלוטות הטעם שלכם רוקדות מרוב שמחה! מתכון לבשר מספר 8, המוכר גם בתור שריר הזרוע אידיאלי להכנת צלי בקר ורוסטביף. החלק הזה מבטיח יופי עסיסי ונמס בפה שיחזיר אתכם לשניות (ואולי אפילו שליש!). עם התערובת המושלמת של עשבי תיבול ותבלינים, רוסטביף זה מובטח לגנוב את אור הזרקורים בכל שולחן ארוחת ערב.

איך להכין בשר מספר 8 – המרכיבים:

  • 5 ק"ג סינטה בקר או צלי עליון
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפיות חרדל דיז'ון
  • 2 כפיות טימין מיובש
  • 1 כפית רוזמרין מיובש
  • מלח ופלפל לפי הטעם

מרכיבים חלופיים:

  • לגרסה טבעונית מחליפים את בשר הבקר בפטריית פורטובלו גדולה או צלי סייטן.
  • ודא שכל המרכיבים הם ללא גלוטן לאפשרות ללא גלוטן.

איך להכין בשר מספר 8 – שלבים:

  1. מערבבים בקערה קטנה את השום הטחון, שמן הזית, החומץ הבלסמי, חרדל הדיז'ון, הטימין היבש, הרוזמרין המיובש, המלח והפלפל ליצירת המרינדה.
  2. מניחים את צלי הבקר בכלי גדול או בשקית ניילון ניתנת לסגירה חוזרת, ואז יוצקים את המרינדה על הבשר, מוודאים שהיא מצופה באופן אחיד. נותנים לבשר להשרות במקרר למשך שעה לפחות, או לילה שלם לקבלת טעם מקסימלי (לא חובה).
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (350 מעלות צלזיוס).
  4. מוציאים את בשר הבקר מהמרינדה ומניחים אותו בתבנית צלייה. השליכו את כל עודפי המרינדה.
  5. צולים את בשר הבקר בתנור שחומם מראש למשך שעה ו-30 דקות, או עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה לרמת העשייה הרצויה (בערך 55-60°C / 130-140°F עבור מדיום-רייר).
  6. לאחר בישול לשלמות, מוציאים את בשר הבקר מהתנור ואוהלים אותו בצורה רופפת בנייר אלומיניום. תן לזה לנוח 15 דקות כדי לאפשר למיצים להתפזר מחדש.
  7. לאחר מנוחה, פורסים את הרוסטביף דק על הדגן ומגישים חם לצד התוספות האהובות עליכם.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות