בשר מספר 5 הוא קלאסי להכנת בשר כתף צלוי. מדובר במנה קלאסית ומנחמת שמתאימה לארוחת ערב מיוחדת של יום ראשון או לכל אירוע חגיגי. בין אם אתם מבשלים למשפחה או לחברים, כתף צלוי לעולם לא מצליח להרשים עם הבשר הרך והטעים שלה. המתכון הזה ידריך אותך לאורך השלבים להשגת כתף צלויה בצורה מושלמת, עסיסית מבפנים ופריכה מבחוץ, ומשאירה את כולם בשולחן מרוצים ולהוטים למשך שניות.
רכיבים:
– כתף אחת של חזיר או טלה (בערך 2-3 ק"ג)
– 2-3 שיני שום, פרוסות דק
– ענפי רוזמרין טריים
– מלח ופלפל שחור גרוס טרי
– שמן זית
– 250 מ"ל מרק עוף או ירקות
שלבים:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
2. בעזרת סכין חדה חורצים חתכים קטנים על פני הכתף.
3. מכניסים לתוך החתכים את פרוסות השום הפרוסות דק וענפי הרוזמרין הטריים ומפזרים אותם בצורה אחידה.
4. משפשפים את כל משטח הכתף בשמן זית, ולאחר מכן מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור גרוס טרי.
5. מניחים את הכתף בתבנית צלייה או בתבנית אפייה, כשהצד השומן כלפי מעלה.
6. יוצקים את מרק העוף או הירקות לתחתית תבנית הצלייה.
7. מכסים את תבנית הצלייה בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש.
8. צולים את הכתף כ-2-3 שעות, או עד שהבשר רך ונופל מהעצם בקלות.
9. מסירים את נייר האלומיניום במהלך 30 הדקות האחרונות של הבישול כדי לאפשר לעור להתפרך ולהשחים.
10. לאחר שהכתף מבושלת לשלמות, מוציאים אותה מהתנור ונותנים לה לנוח כ-15-20 דקות לפני הגילוף.
11. מחלקים את כתף הצלי לפרוסות עבות ומגישים חם, בליווי תוספות האהובות עליכם כמו תפוחי אדמה צלויים, ירקות מאודים או סלט טרי.
12. תהנו מהבשר העסיסי והטעים של הכתף הצלי עם יקיריכם, ותתחמקו על סיפוק העבודה!