5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מרק קוסקוס מרוקאי הוא מנה דשנה ומלאת טעם המשלבת את התבלינים העשירים והמרכיבים התוססים של המטבח המרוקאי עם החמימות המנחמת של המרק.

מתכון זה מפגיש קוסקוס רך, ירקות לבביים ותבלינים ארומטיים לארוחה משביעה. עם זמן הכנה ובישול משולבים,

תוכלו להכין את המרק הטעים הזה להנאה תוך כ-45 דקות.

איך מכינים מרק קוסקוס מרוקאי – המרכיבים:

עבור מרכיבים חלופיים, עבור גרסה טבעונית, ודא שמרק הירקות ידידותי לטבעוני והשתמש בשמן צמחי להקפצה. לגרסה ללא גלוטן, החליפו קינואה או אורז בקוסקוס.

איך מכינים מרק קוסקוס מרוקאי – השלבים:

1. בסיר גדול מחממים מעט שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את קוביות הבצל, הגזר והסלרי. מטגנים עד שהירקות מתרככים, כ-5-7 דקות.

2. מוסיפים את השום הטחון לסיר ומבשלים עוד דקה עד לריח.

3. מערבבים פנימה את הכמון הטחון, הכוסברה, הכורכום והקינמון, מצפים את הירקות בתבלינים.

4. יוצקים פנימה את העגבניות הקצוצות ואת ציר הירקות תוך ערבוב לאיחוד. מביאים את המרק לרתיחה.

5. לאחר שהמרק מתבשל מוסיפים לסיר את החומוס. הניחו למרק להתבשל במשך 15-20 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחדיו.

6. בזמן שהמרק מתבשל מכינים את הקוסקוס לפי הוראות האריזה. מרפרפים את הקוסקוס המבושל במזלג ומניחים בצד.

7. לאחר שהירקות במרק רכים והטעמים התפתחו, מתבלים את המרק במלח ופלפל לפי הטעם.

8. להגשה מניחים כף קוסקוס מבושל לקערות הגשה אישיות. מצקת את המרק החם על הקוסקוס.

9. מקשטים את מרק הקוסקוס המרוקאי בכוסברה קצוצה או בפטרוזיליה, אם רוצים, לפני ההגשה.

10. מגישים את המרק חם בליווי לחם פריך או לחם שטוח לארוחה שלמה ומשביעה.

מרק קוסקוס מרוקאי הוא פיוז'ן מענג של טעמים ומרקמים, מושלם לחימום בערבים קרירים או לחלוקה עם בני משפחה וחברים. השילוב של תבלינים ארומטיים, ירקות לבביים וקוסקוס אוורירי יוצר מנה מנחמת ומזינה שבטוח תהפוך לחביבה ברפרטואר שלך. תיהנו מהטעמים העשירים והתוססים של המטבח המרוקאי בכל כפית מהמרק הטעים הזה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות