חביתה עם נקניקיות היא מנת ארוחת בוקר קלאסית ודשנה שמושלמת להתחיל את היום בארוחה טעימה ומשביעה.
המתכון הזה משלב ביצים אווריריות עם נקניקיות מלוחות, ויוצר מנה טעימה ובריאה שכולם ייהנו ממנה.
בין אם אתם מבשלים לעצמכם או מאכילים את הילדים, החביתה הזו מהירה וקלה להכנה, מה שהופך אותה לאידיאלית לבקרים עמוסים.
רכיבים:
– 4 ביצים גדולות
– 4 נקניקיות (לבחירתכם מהזן), פרוסות
– 1/4 כוס חלב
– מלח ופלפל לפי הטעם
– 2 כפות שמן זית או חמאה
– תוספות לבחירה: גבינה מגוררת, עשבי תיבול קצוצים, עגבניות חתוכות לקוביות
המרות מדדים:
– 4 ביצים גדולות
– 4 נקניקיות (לבחירתכם מהזן), פרוסות
– 60 מ"ל חלב
– מלח ופלפל לפי הטעם
– 30 מ"ל שמן זית או חמאה
– תוספות לבחירה: גבינה מגוררת, עשבי תיבול קצוצים, עגבניות חתוכות לקוביות
זמן דרוש:
הכנה: 5 דקות
בישול: 10 דקות
שלבים:
1. פורצים את הביצים לקערת מערבל, מוסיפים את החלב ומתבלים במלח ופלפל. מקציפים את התערובת עד לקבלת תערובת אחידה וקצף.
2. מחממים את שמן הזית או החמאה במחבת טפלון על אש בינונית עד שהוא חם.
3. מוסיפים למחבת את הנקניקיות הפרוסות ומבשלים אותן עד שהן שחומות ומבושלות, כ-5-7 דקות.
4. לאחר שהנקניקיות מבושלות, יוצקים את תערובת הביצים באופן שווה על הנקניקיות במחבת.
5. מניחים לביצים להתבשל ללא הפרעה מספר דקות עד שהשוליים מתחילים להתייצב.
6. בעזרת מרית מרימים בעדינות את קצוות החביתה ומטים את המחבת כדי לאפשר לביצים הלא מבושלות לזרום לתחתית.
7. ממשיכים לבשל את החביתה עד שהחלק העליון כמעט מתייצב אך עדיין מעט נוזלי.
8. אם משתמשים בתוספות אופציונליות כלשהן, מפזרים אותן באופן שווה על החביתה בשלב זה.
9. מקפלים בזהירות את החביתה לשניים בעזרת המרית ומבשלים עוד דקה או עד שהביצים מתייצבות לגמרי.
10. לאחר שהחביתה מבושלת לפי טעמכם, מחליקים אותה לצלחת ומגישים חם. תיהנו מהחביתה הטעימה שלכם עם נקניקיות לארוחת בוקר או בראנץ' משביעים!