עוגת אפרסק היא קינוח מענג שתופס בצורה מושלמת את מהות הקיץ עם האפרסקים העסיסיים ופירורי העוגה הרך.
המתכון הזה משלב את המתיקות של אפרסקים בשלים עם בסיס עוגה קליל ואוורירי, ויוצר קינוח שבטוח ירשים את כולם.
עם זמן הכנה ואפייה משולבים, תוכלו להכין את העוגה המענגת הזו להנאה תוך כשעה.
איך מכינים עוגת אפרסק – המרכיבים:
- 250 גרם קמח לכל מטרה
- 150 גרם סוכר מגורען
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 1/2 כפית מלח
- 2 ביצים גדולות
- 120 מ"ל חלב
- 120 מ"ל שמן צמחי
- 1 כפית תמצית וניל
- 3-4 אפרסקים בשלים, קלופים ופרוסים
- 2 כפות סוכר חום
- 1 כפית קינמון טחון
איך מכינים עוגת אפרסק – השלבים:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים ומקמחים תבנית עגולה בגודל 23 ס"מ.
2. בקערת מיקסר גדולה טורפים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח עד לקבלת תערובת אחידה.
3. טורפים בקערה נפרדת את הביצים, החלב, השמן הצמחי ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת חלקה.
4. מוסיפים את החומרים הרטובים בהדרגה לחומרים היבשים, תוך כדי ערבוב עד שהם מתאחדים. היזהרו לא לערבב יתר על המידה.
5. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומפזרים אותה בצורה אחידה בעזרת מרית.
6. מסדרים את פרוסות האפרסקים על הבלילה בתבנית דקורטיבית.
7. בקערה קטנה מערבבים יחד את הסוכר החום והקינמון הטחון. מפזרים את התערובת באופן שווה על האפרסקים.
8. אופים את עוגת האפרסקים בתנור שחומם מראש במשך 35-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
9. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר בתבנית למשך 10 דקות.
10. מעבירים בזהירות את העוגה לרשת לצינון מלא לפני ההגשה.
11. מגישים את פרוסות עוגת האפרסקים בפני עצמן או עם כף קצפת או כדור גלידת וניל לתוספת פינוק.
עוגת אפרסק היא דרך נפלאה לחגוג את שפע פירות הקיץ הטריים. בסיס העוגה הרך מספק את הקנבס המושלם להצגת האפרסקים העסיסיים, בעוד שרמז לקינמון מוסיף טעם חם ומנחם. בין אם נהנו כקינוח או עם כוס תה לפינוק מתוק אחר הצהריים, מתכון עוגת אפרסק זה בטוח יהפוך לאהוב ברפרטואר האפייה שלכם. תיהנו מכל ביס מהקינוח הפירותי והטעים הזה!